|

„Zilele Tineretului”: Prima seară de folk la Cugir, cu trupa Țapinarii și alte formații locale. Sâmbătă, concert Ducu Bertzi

DSCN0429În prima seară a festivalului „Zilele Tineretului”, sute de cugireni au avut parte de un concert folk oferit de trupe locale, dar și de artiștii de a Țapinarii. Spectatorii prezenți în Piațeta Casei de Cultură au participat la deschiderea oficială a festivalului alături de Fanfara „Transilvania”.

Publicul a fost în număr de 500 de persoane, care în prima seară din cele trei dedicate muzicii folk i-au avut în prim plan pe artiștii folk locali.

Au fost susținute recitaluri de artiștii Cercului de chitară, canto şi pian din cadrul Casei de Cultură Cugir și a artistului Vali Iloaie. Spectatorii i-au putut asculta și pe membrii formațiilor locale de muzică folk, Amurg, Grupul „Anotimpuri”, trupa Stardust și Equinoxe.

Prima seară a muzicii folk de la Cugir s-a încheiat cu un concert Anti-Valentine’s Day al trupei bucureștene de muzică folk, Țapinarii. Aceștia și-au promovat noul album lansat după o pauză de cinci ani intitulat „Visul Românesc”.

Fanii formației au putut fredona alături alături de aceștia melodiile preferate cum ar fi: „Sunt fericit”, „Ești frumoasă.. dar te strică fața”, „Idei preconcepute” și „Femeia ideală”.

Tapinarii sunt o formatie de folk alternativ ce prezintă viața de cuplu și nu numai, într-un mod realist, ironic și autoironic. S-au format în 2001 având doi membri pe Adrian Tănase şi Cosmin Covei si au editat până acum nouă discuri.

Au susținut peste 400 de concerte live în cluburile de traditie din țară și au fost invitați în recital la festivaluri autohtone importante. Țapinarii și-au făcut un obicei din a-și promova concertele de Ziua Îndrăgostiților sub forma unui protest – Anti Valentine’s Day.

Ziua de sâmbătă îi va aduce în faţa cugirenilor pe tinerii talentaţi ai Grupului Aprentis, ai formaţiei Milenium C, pe soliştii Adrian Ivanițchi, Mircea Bodolan, Adrian Berinde şi Nightloosers. Cel mai aşteptat concert al serii va fi cel al artistului Ducu Bertzi. În ultima zi a festivalului, cu începere de la orele 17.00, cugirenii vor putea vedea o piesă de teatru oferită de Cercul de teatru de amatori ai Casei de Cultură, după care programul muzical va fi continuat de Florin Thomits, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă şi Emeric Set.

Pe parcursul întregului eveniment, ordinea publică va fi asigurată de Poliţia Locală, Jandarmeria şi Poliţia Oraşului Cugir. Totodată va fi mobilizată în zonă o echipă de cadre medicale şi o ambulanţă a Serviciului Public de Asistenţă Socială.

Sorin GIURCĂ

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152601Publicat de pe 3 Mai 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...