|

Vizită la societatea “Techno Plast” din Cugir. Primarul Adrian Teban s-a interesat despre evoluția lucrărilor

Edilul orașului Cugir, Adrian Teban a vizitat zilele trecute sediul noii societăți “Techno Plast” SRL, care va funcționa în oraș. Primarul a avut ocazia să vadă halele de producție și a discutat cu conducătorii societății despre evoluția lucrărilor. Până acum au fost aduse 10 mașini de injecție mase plastice, însă până la finele anului aici vor fi instalate alte 40 de utilaje. Conform declaraților reprezentanţilor „Techno Plast”, primul produs care va ieşi pe uşa întreprinderii va fi o piesă pentru aparatele de cafea Philips.

Primarul Adrian Teban s-a întâlnit recent cu reprezentanţii societăţii “Techno Plast” SRL, întreprindere italiană aflată în plin proces de dezvoltare, ce va produce componente din plastic pentru industria auto şi electrocasnică. Edilul Cugirului a purtat discuţii cu administratorul acestei societăţi, Roberto Rivaleto, referitoare la stadiul lucrărilor, la etapele investiţiei şi la necesităţile pe care le are societatea cu privire la accesul la utilităţi. Cu această ocazie, primarul Adrian Teban a vizitat cele două hale de producţie, amenajate în fostele secţii de cuplaje şi maşini unelte ale Uzinii Mecanice Cugir, apreciind ritmul susţinut în care compania italiană a realizat lucrările de reabilitare şi dotare. „Am avut primele discuţii cu compania italiană în iunie 2012, iar buna colaborare pe care am stabilit-o s-a materializat în crearea la Cugir a acestei întreprinderi cu potenţial economic ce e va produce componente din plastic pentru piaţa internă şi externă. Până în prezent compania a dovedit o politică strategică de dezvoltare pe care a respectat-o cu maximă seriozitate. Încă de la început, reprezentanţii companiei şi-au propus să finalizeze lucrările de amenajare, astfel încât în primăvara aceasta să poată demara activitate. Deja într-una din secţii a început o mică producţie aflată în curs de omologare, urmând ca în mai puţin de o lună să fie pornită activitatea de fabricaţie”, a declarat primarul Cugirului în urma vizitei făcute la „Techno Plast”.

În momentul de faţă, societatea are în dotare 10 maşini de injecţie mase plastice, iar până la finele anului vor mai fi aduse alte 35-40 de utilaje. Pe lângă producţia propriu-zisă, investitorul intenţionează să pornească de luna acesta o activitate de vopsitorie, iar în perspectivă, una de asamblare, astfel că peste 100 de persoane vor fi angajate până în lunile iulie-august. Potrivit afirmaţiilor reprezentanţilor „Techno Plast”, primul produs care va ieşi pe uşa întreprinderii va fi o piesă pentru aparatele de cafea Philips.

Întrebat cum a fost susţinut investitorul străin de către administraţia locală, edilul Cugirului a declarat că, în funcţie de necesităţile enunţate de compania italiană, au fost făcute mai multe oferte cu privire la platforma viitoare societăţi. Totodată, administraţia locală a intermediat discuţiile cu reprezentanţii uzinei şi a altor societăţi furnizoare de utilităţi. „Atât cât ne permit competenţele, am sprijinit şi încurajat compania italiană să aleagă localitatea noastră şi sperăm că reprezentanţii acesteia vor fi mulţumiţi de alegerea făcută”, a precizat primarul Adrian Teban, care s-a declarat optimist în ceea ce priveşte capacitatea Cugirului de a atrage alti investitori. „Am gândit un program de dezvoltare economică care se bazează pe o ofertă concretă şi completă pentru firmele care se vor adresa în viitor administraţiei locale. În acest sens, dorim ca până în 2016 să creăm un parc industrial aflat în subordinea administraţiei locale sau să amenajăm o zonă tip greenfield, astfel încât să fim capabili să oferim posibililor investitori terenuri cu utilităţi. Totodată avem în vedere şi extinderea actualului parc industrial”, a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148176Publicat de pe 12 Feb 2013. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...