|

Urmărire cu focuri de armă pe șoselele din Cugir: Un şofer tânăr a încercat să scape de poliţie pentru că avea actele expirate de trei ani

Semnale luminoase, semnale sonore, amplificarea sunetului, patru focuri de avertisment, toate acestea nu au fost suficiente pentru a-l determina pe Radu G., șoferul unui autoturism ce circula sâmbătă seara prim Cugir, să oprească. Polițiștii au fost nevoiți să tragă două focuri de armă în cauciucurile din spatele vehiculului, pentru a-l încetini. Motivul pentru care tânărul șofer voia să scape de urma poliției nu a fost consumul de alcool la volan sau alte neregularităţi în trafic, ci că autorizația de circulaţie provizorie a autotursmului era expirată din anul 2010.

Sâmbătă, 9 noiembrie 2013, ora 21.05, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Alba, acţionând pe DJ 704 A, în afara localităţii Vinerea, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism de teren, însă şoferul a ignorat acest semnal şi şi-a continuat deplasarea.

Poliţiştii au plecat în urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei poliţiei. Întrucât conducătorul auto nu a oprit autoturismul nici în momentul în care a fost somat prin sistemul de amplificare sonoră a autospecialei, unul dintre poliţişti a executat cu pistolul din dotare patru focuri de avertisment în plan vertical şi alte două la anvelopele din spate ale autoturismului urmărit.

După aproximativ 2 km, autoturismul a fost blocat pe un drum forestier dintr-o zonă împădurită, în apropierea localităţii Vinerea, ocazie cu care poliţiştii au procedat imediat la identificarea conducătorului auto, stabilind că se numeşte Radu G., de 27 de ani, din oraşul Cugir. În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au mai stabilit că în autoturism se mai aflau, în calitate de pasageri alte cinci persoane, care au fost conduse la sediul poliţiei oraş Cugir, pentru continuarea cercetărilor.

Din primele cercetări efectuate poliţiştii au stabilit faptul că Radu G. a refuzat să oprească autovehiculul întrucât autorizaţia de circulaţie provizorie a autotursmului era expirată din anul 2010. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă pevăzută şi pedepsită de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151517Publicat de pe 11 Noi 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Urmărire cu focuri de armă pe șoselele din Cugir: Un şofer tânăr a încercat să scape de poliţie pentru că avea actele expirate de trei ani”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...