|

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Cugir. S-au stabilit impozitele şi taxele pentru 2014 şi s-a votat participarea oraşului la Bursa română de mărfuri

Consilierii locali din Cugir s-au reunit în şedinţă ordinară, joi, de la ora 13.00, cu 21 de puncte pe ordinea de zi.  S-a discutat despre stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul viitor, rectificarea de buget pe anul în curs, cuantumul burselor şcolare, modernizarea stadionului vechi, taxa pentru divorţul pe cale administrativă şi participarea Oraşului Cugir la Bursa română de mărfuri ca membru afiliat.

UPDATE: Proiectul 1 de pe ordinea de zi a CL Cugir referitor la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2014 a suferit o modificare la punctul d). Modificarea a fost adusă de către Comisia Buget-finanţe, servicii puplice şi administrarea domeniului public și privat al orașului Cugir, prin președintele acesteia, consilierul local Aurel Păștină.

Textul iniţial: „d) impozitul pe clădirile persoanelor juridice se calculează conform art. 253 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, iar pentru anul fiscal 2014  în cazul clădirilor reevaluate în ultimii trei ani, acesta se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare de 1,25 % la valoarea de inventar a clădirii, înregistrată în contabilitatea persoanei juridice”.

Textul modificat: „d)impozitul pe clădirile persoanelor juridice se calculează conform art. 253 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, iar pentru anul fiscal 2014 în cazul clădirilor reevaluate în ultimii trei ani, acesta se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare de la 1,25 % la 1% la valoarea de inventar a clădirii, înregistrată în contabilitatea persoanei juridice”.

Reprezentanții tuturor partidelor politice au căzut de acord ca valoarea impozitului local să rămână aceeași ca aceea pe anul 2013.

O altă hotărâre luată în cadrul CL Cugir a fost aceea a stabilirii acelorași taxe de închiriere a spațiilor pentru diverse evenimente de la Căminul Cultural Vinerea cu cele de la Cantina Casei de Cultură Cugir din incinta Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”.

Restul proiectelor au fost aprobate în formele prezentate.

Proiectul ordinii de zi:

1. Stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2014

2. Aprobarea delimitării zonelor din intravilanul şi extravilanul oraşului Cugir pentru calculul impozitului pe clădiri şi teren începând cu anul fiscal 2014.

3. Aprobarea decontării cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice pe luna aprilie 2013.

4. Aprobarea cuantumului burselor şcolare pe sem.II. anul şcolar 2012-2013.

5. Numirea membrilor Consiliului de Administraţie de la Ocolul Silvic Sâpcea R.A. Cugir pe o perioadă de 4 ani.

6. Prelungirea valabilităţii mandatului membrilor Comisiei de cenzori ai Ocolului Silvic Sâpcea R.A.

7. Modificarea art.3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 52/2013 privind Regulamentul Curţii de Obor.

8. Aprobarea Contului de execuţie al bugetului local la data de 31.03.2013.

9. Rectificarea bugetului local al oraşului Cugir pe anul 2013.

10. Aprobarea Studiului de Oportunitate şi vânzarea prin licitaţie publică a imobilului aparţinând domeniului privat al oraşului Cugir situat pe str. I.L.Caragiale, nr. 1A – garaje vechi.

11. Modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 170/2010 privind aprobarea documentaţiei în fază de SF „Modernizare Stadion vechi Cugir”, str. Victoriei, nr. 6A.

12. Revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 46/2013 privind concesionarea pajiştilor din inventarul domeniului public al oraşului Cugir.

13. Stabilirea taxei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă.

14. Atestarea aparteneţei la domeniul privat al oraşului Cugir a două imobile situate pe str. Victoriei nr. 19, în sup. de 18 mp şi str. Al. Sahia nr. 11, în sup. de 38 mp.

15. Acordul pentru atribuirea în proprietate a terenului aferent construcţiilor prin Ordin al Prefectului cetăţeanului Mihaiu Florin.

16. Ratificarea Dispoziţiei nr. 508 / 2013 privind aprobarea deplasării în localitatea Rive de Gier – Franţa la „Târgul European” – Festival internaţional de folclor.

17. Participarea Oraşului Cugir la Bursa română de mărfuri ca membru afiliat.

18. Însuşirea identificării topografică „Întabulare teren aferent Pepinieră” situată în extravilanul localităţii Vinerea.

19. Aprobarea constituirii Cercului de Artă plastică şi populară în cadrul Casei de Cultură.

20. Raportul de activitate privind administrarea păşunilor şi Lista de investiţii realizate până în prezent de către Asociaţia Crescătorilor de animale din oraşul Cugir.

Prezintă: şef Ocol Silvic Sâpcea

21. Informarea Oficiului Contencios privind situaţia cauzelor în care este parte Consiliul Local, aflate pe rolul Instanţelor de judecată şi modul lor de soluţionare în cursul lunii aprilie 2013.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149920Publicat de pe 23 Mai 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Cugir. S-au stabilit impozitele şi taxele pentru 2014 şi s-a votat participarea oraşului la Bursa română de mărfuri”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...