|

UPDATE: Locaţie de practică în domeniul agricol pentru elevii din Cugir. În mai, vor fi construite două solarii, prin Centrul Comunitar Resursă

Prin intermediul proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” la Cugir vor fi construite două solarii, în care unde elevii vor putea face practică în domeniul agricol. În următoarea perioadă, primăria va furniza terenul pe care se vor ridica aceste solarii, astfel încât în luna mai să se înceapă construirea lor. 

Banii pentru construirea acestor sere vin din bugetul proiectului implementat deja de aproape doi ani și jumătate în Cugir și Vinerea, prin intermediul Centrului comunitar resursă de la Vinerea. Proiectul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Alba, în luna mai 2011, în  parteneriat cu „Die Querdenker”, „Civitas” „Structura Consulting Group” și „CFCECAS”.

Atelierul de economie socială va avea două sere de creștere a legumelor, pe un teren de 200 de metri pătrați, dar și o livadă unde vor fi plantați câte o 100 de meri, peri și pruni.

Atelierul va fi condus de un inginer agronom și maistru horticultor, persoane pe care primăria le va angaja.

Prin intermediul Centrului Comunitar Resursă au fost consiliați peste 100 de tineri din grupurile vulnerabile care nu au un loc de muncă, care părăsesc sistemul instituțional, cu dizabilități cu drept de muncă sau care și-au pierdut capacitatea de muncă.  Mai mult din jumătate dintre ei au reușit să se angajeze la STC, unde au făcut practică, iar alții au reușit să își deschidă propria afacere.

UPDATE:

În şedinţa ordinară de joi, 28 februarie, consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre care prevede punerea la dispoziţia centrului a unei suprafeţe de 1 ha teren din domeniul privat al Oraşului Cugir care să aibă un grad de fertilitate corespunzător, cu posibilităţi de udare şi mecanizare.

Solicitarea se bazează pe hotărârea Consiliului Local din 2009 prin care s-a aprobat afectarea imobilului Circa Veterinară Vinerea care a fost reabilitat în cadrul Proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, act normativ din care rezultă că sustenabilitatea proiectului, după implementare, va fi asigurată de Consiliul Local Cugir.

Realizarea unei sere destinată plantării pomilor fructiferi face parte din activităţile eligibile ale proiectului menţionat.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148093Publicat de pe 28 Feb 2013. Publicat in ACTUALITATE, ECONOMIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “UPDATE: Locaţie de practică în domeniul agricol pentru elevii din Cugir. În mai, vor fi construite două solarii, prin Centrul Comunitar Resursă”

  1. […] suprafețe de 1 ha la dispoziția Proiectului “Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” finanțat prin programul Operațional Sectorial  Resurse Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...