|

Trei dintre cei opt membri ai grupării bătăuşilor de la discoteca „Wake Up” din Cugir, prinşi de poliţişti. Au mandate de arest preventiv

Trei dintre cei opt membri ai grupării bătăuşilor de la Cugir au fost reţinuţi de poliţişti, pe baza mandatelor de arestare preventivă emise de instanţă. Alţi cinci inculpaţi sunt căutați în continuare de oamenii legii. Gruparea este judecată pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Joi, 22 august, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Alba Iulia, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Cugir şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Alba, au procedat la căutarea, depistarea, identificarea şi reţinerea inculpaţilor Mircea Adrian Cristea (32 de ani), Viorel Sibişan (46 de ani) şi Viorel Sibişan (34 de ani), toţi din Cugir, posesori a unor mandate de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Alba Iulia, pe o perioadă de 30 zile.

Alţi cinci inculpaţi – Ciprian Constantin Badea, Gheorghe Lascu zis Românu, Florin Sebastian Chiaburu, Dorin Florin Bacrău zis Gheza, Traian Cosmin Vîjdea – sunt căutaţi în vederea executării mandatelor.

Reamintim că aceştia sunt judecaţi la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul conflictului de la discoteca „Wake Up” din Cugir, ce avut loc în 25 aprilie 2011. Doi oameni de ordine, din Orăştie, au fost bătuţi pentru că nu i-au lăsat pe unii dintre membrii grupării să intre în local.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri recursul formulat de cei opt cu privire la măsura arestării preventive decisă în 7 august la Curtea de Apel Alba Iulia. Astfel, după o pauză de câteva luni în care s-au aflat în libertate, aceştia revin după gratii.

Inculpaţii fac parte din aşa-zisa „grupare a talibanilor” din Cugir.

Tribunalul Alba a condamnat în aprilie 2013 un număr de 26 de inculpaţi la un total de 246 de ani de închisoare. Următorul termen în dosar, la Curtea de Apel, va avea loc 3 septembrie 2013. În propunerea de arestare preventivă, procurorii au susţinut că inculpaţii au încălcat obligaţiile asumate prin eliberarea din arest în urmă cu câteva luni. Concret, aceştia s-au întâlnit între ei, unii au fost implicaţi în scandaluri, au luat legătura cu martori în dosar şi au vizitat cluburi şi baruri din Cugir.

Pedepsele aplicate sunt cuprinse între 8 ani şi 12 ani de închisoare. Inculpaţii au mai fost condamnaţi la pedepse cuprinde între 3 ani şi 5 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv pentru asociere la săvârşirea de infracţiuni, pedepse contopite cu cele pentru tentativă de omor. Dosarul a fost trimis în judecată în august 2011. Un număr de 28 de inculpaţi sunt acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Este una dintre cele mai mari grupări criminale destructurate de poliţişti şi procurori în ultimii ani, în Alba.

Citeşte AICI mai multe date despre acest dosar.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150832Publicat de pe 23 Aug 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Trei dintre cei opt membri ai grupării bătăuşilor de la discoteca „Wake Up” din Cugir, prinşi de poliţişti. Au mandate de arest preventiv”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...