|

Toamna cugireană 2014: Concurs de cros pe traseu de 15 kilometri pentru profesionişti, în programul festivalului, pe 20 septembrie

sigla crosÎn programul festivalului “Toamna cugireană”, ediţia din acest an, pe 20 septembrie este cuprins concursul de trail running „Crosul Cugir”. Pe o distanţă de 15 kilometri, profesioniştii vor alerga urmând un traseu în ămprejurimile oraşului. Competiţia cuprinde şi alte secţiuni, pentru amatori şi copii.

Startul la Crosul Cugir se dă pe 20 septembrie, de la ora 11.00,de pe pista stadionului nou. traseele de concurs vor ajunge pe dealurile „Țara Vântului’’, Pǎdurea Vaideiului, Dealul Cetate si Dumbrava.

Secţiunile de concurs sunt:

Profesionişti: traseu de 15 km şi diferenţǎ de nivel pozitivă de 350 m

Hobby: traseu de 7 km şi diferenţǎ de nivel 250 m.

Pe lângă aceste probe, organizatorii au pregătit probe de concurs pentru copii, pe categorii de vârstă.

Concursul este organizat de Primăria Oraşului Cugir şi Asociaţia Runsilvania.

Înscrierile online se pot face AICI. Taxele de înscriere sunt de 40 de lei pentru traseul Hobby, respective 50 de lei pentru cel de profesionişti. Locuitorii din Cugir au reducere de 10 lei. Înscrierile se pot face şi la centrul de concurs, pe 20 septembrie, dimineaţa, până la ora 9.00, iar taxa este de 80 de lei.

Sunt invitaţi să participe toţi iubitorii sportului şi mişcării în natură, care au împlinit vârsta de 18 ani la data concursului şi sunt apţi din punct de vedere medical să susţină acest tip de efort.

Participarea minorilor care au împlinit 16 ani este acceptată, fiind însă condiţionată de dovada scrisă a acordului părinţilor.

Minorii sub 16 ani vor putea concura, pe categorii de vârstă, la categoria Junior, pe un traseu special amenajat pentru ei în zona punctului de start.

Toţi participanţii vor beneficia de puncte de alimentare şi hidratare pe traseu şi la finish, asistenţă medicală în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori.

Vor primi premii ocupanţii primelor trei locuri, pe categorii de vârstă şi sex şi va fi organizată şi o tombolă cu premii surpriză pentru participanţi.

La validarea înscrierii, fiecare concurent va primi un kit de participare, care cuprinde:

numărul de concurs, tricoul competiţiei (măsura este indicată la înscriere prin completarea formularului), medalie de finisher (oferită tuturor participanţilor care termină cursa în timpul indicat) diplomă de participare, clasament printat la cerere, băuturi energizante.

Secţiuni / Categorii participanţi

Feminin: Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani

Masculin: Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani

Junior: Fete / Băieţi (categoriile vor fi stabilite în funcţie de numărul copiilor înscrişi şi vârsta acestora).

Echipament obligatoriu:

– pantofi de alergare;

– numărul de concurs purtat vizibil pe toată durata concursului;

Echipament recomandat:

– bidon cu apă;

– batoane sau geluri energizante;

– haină de ploaie;

– telefon mobil.

Vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 5 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 5 concurenţi, aceasta va fi comasată cu categoria precedentă.

Se vor acorda premii în bani şi / sau obiecte, diplome şi medalii.

Este interzis suporterilor şi spectatorilor să însoţească participanţii în cursă. De asemenea, este interzis ajutorul de orice fel din exterior, excepţie făcând punctele de alimentare de unde participanţii pot primi alimente şi băuturi energizante de la suporteri şi spectatori.

Pe durata cursei, fiecare participant trebuie sa-şi ducă singur echipamentul şi îi este interzis să primească ajutor din exterior.

Organizatorii pot penaliza / descalifica participanţii ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

Pe parcursul concursului circulaţia rutieră pe drumurile publice nu va fi restricţionată, de aceea pe unele porţiuni de traseu se pot întâlni autovehicule. Participanţii au obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.

traseu profesionisti cros cugir 2014traseu hobby cros cugir 2014

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153195Publicat de pe 4 Sep 2014. Publicat in EVENIMENT, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Toamna cugireană 2014: Concurs de cros pe traseu de 15 kilometri pentru profesionişti, în programul festivalului, pe 20 septembrie”

  1. […] Citeşte şi Toamna cugireană 2014: Concurs de cros pe traseu de 15 kilometri pentru profesionişti, în program… […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...