|

Tată şi fiu din Cugir au chefuit peste măsură, iar jandarmii i-au amendat cu 3.500 de lei. Gazda petrecerii, dusă la secţia de poliţie

jandarmiÎn urma unui apel la 112, luni, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat pe strada Viitorului din oraşul Cugir, deoarece gălăgia care răzbătea dincolo de pereţii unui apartament nu mai putea fi tolerată de ceilalţi locatari.

Doi bărbaţi, unul de 42 de ani şi altul de 19 ani au ajuns pe mâinile jandarmilor, după ce i-au ameninţat verbal şi au refuzat să oprească cheful ce tulbura liniştea vecinilor.

Luni, un locatar al unui bloc de pe strada Viitorului a apelat la jandarmi, pentru că unii vecini au exagerat cu volumul la muzică. Acesta încercase să-l convingă pe proprietar să înceteze, dar fusese refuzat şi îndemnat să-şi pună “dopuri în urechi”.

Sosiţi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au luat măsuri pentru reinstaurarea liniştii în bloc, iar principalii vinovaţi au fost identificaţi ca fiind doi invitaţi ai gazdei, B.G. (42 de ani) şi B.C. (19 ani). Tată şi fiu, ambii din Cugir, au fost sancţionaţi contravenţional, primul cu avertisment scris, iar al doilea cu avertisment verbal.

Deşi la plecarea jandarmilor, cei care petreceau au admis să-şi continue cheful fără a-i mai deranja pe vecini, la numai 30 de minute jandarmii au fost rechemaţi în acelaşi bloc de locuinţe deoarece distracţia scăpase din nou de sub control.

Aceeaşi persoană a fost identificată ca fiind principala vinovată de tulburarea liniştii locatarilor. Este vorba de B.G. (42 de ani), care de data aceasta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 de lei. În momentul aplicării sancţiunii, proprietarul apartamentului care găzduia cheful a intervenit într-un mod agresiv, solicitând echipajului de jandarmerie să plece şi să-i lase în pace invitaţii.

Aflat în avansată stare de ebrietate, a ameninţat patrula cu acte de violenţă, drept pentru care a fost încătuşat şi invitat la sediul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Cugir, fiind predat ulterior unui echipaj de poliţie pentru continuarea verificărilor.

Văzându-şi prietenul condus de jandarmi, B.C. (19 ani), care cu numai câteva minute înainte fusese avertizat verbal, a intervenit şi a încercat să împiedice acţiunea legitimă a forţelor de ordine. A fost calmat, fără a fi nevoie de folosirea mijloacelor din dotare, iar pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3000 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte jandarmii atrag atenţia că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei.

De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154339Publicat de pe 7 Apr 2015. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...