|

Tânăr din Cugir, amendat cu 1000 de lei după ce şi-a înjurat vecinii şi pe operatorii de la 112

masina jandarmiUn tânăr în vârstă de 26 de ani din Cugir s-a ales cu amendă de 1000 de lei, după ce, sub influenţa alcoolului, şi-a înjurat vecinii, dar şi pe operatorii de la 112. Era deranjat de muzica de la petrecerea vecinilor.

Fapta s-a petrecut duminică, 28 iunie, în jurul orei 21.00 şi a fost constatată de un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist.

Aflat în avansată stare de ebrietate, Andrei M. (26 de ani) a solicitat intervenţia forţelor de ordine, deoarece era deranjat de muzica dintr-un apartament vecin. Echipajul mixt de ordine şi siguranţă publică a constatat că în apartamentul indicat era în plină desfăşurare o petrecere şi, pentru fapta de tulburare a liniştii celorlalţi locatari, proprietarul a fost sancţionat cu avertisment.

După plecarea forţelor de ordine, tânărul s-a interesat de măsurile luate şi, probabil nemulţumit, a apelat din nou 112 şi a solicitat imperativ reîntoarcerea acestora şi aplicarea unor sancţiuni mai severe. A făcut acest lucru în mod repetat şi, deşi a fost tratat cu respect şi îndrumat să înceteze deoarece solicitarea nu constituia o situaţie de urgenţă, bărbatul i-a înjurat pe operatori şi i-a ameninţat cu represalii.

Mai mult, s-a deplasat la apartamentul unde avusese loc petrecerea şi i-a jignit şi ameninţat cu bătaia pe cei din interior, fără să ţină cont că, atraşi de scandal, ceilalţi vecini asistau la violenţele verbale.

În aceste condiţii, a fost nevoie din nou de intervenţia echipajului mixt de ordine şi siguranţă publică, iar acesta a luat măsuri pentru aplanarea incidentului şi l-a sancţionat contravenţional pe tânăr cu amendă în valoare de 1000 lei.

Jandarmii reamintesc cetăţenilor că tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă precum şi proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenta constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei.

De asemenea, trebuie avut în vedere că Legea 61/1991, republicată, prevede o sancţiune contravenţională sub forma amenzii cuprinse între 500 şi 1500 de lei pentru cei care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea vecinilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154897Publicat de pe 29 Iun 2015. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...