|

SVSU Cugir: Precizări în cazul incendiului de pe strada Vasile Alecsandri

DSC03686Reprezentanţii Serviciului de voluntari pentru situaţii de urgenţă Cugir aduc precizări privind producerea şi intervenţia în cazul incendiului de sâmbătă seara produs pe strada Vasile Alecsandri din oraş. Reamintim că în urma acestuia au fost constatate pagube evaluate la 180.000 de lei, potrivit ISU Alba.

Serviciul voluntar pentru situații de urgență Cugir a fost solicitat sâmbătă, 18 ianuarie, la ora 18.15, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit și la o șură, situate pe strada Vasile Alecsandri din oraş.

La fața locului s-au deplasat opt membri ai Serviciului voluntar pentru situații de urgență Cugir, cu trei autospeciale din dotare.

“Incendiul s-a dezvoltat foarte repede, având în vedere cantitatea mare de material combustibil depozitată în șura  din care se presupune că a izbucnit incendiul, extinderea focului fiind favorizată și de faptul că acoperișurile şurii, anexelor și casei erau constituite într-un corp comun.

Având in vedere faptul că rezervoarele de apă ale autospecialelor de intervenție s-au epuizat, în încercarea de a lichida incendiul, a fost nevoie de racordarea autospecialei de pompieri la hidrantul care era amplasat la câțiva zeci de metri de locul producerii incendiului. Un rol important în limitarea extinderii incendiului l-au avut și localnicii care au transportat apă cu găleți până la momentul finalizării operațiunii de racordare la hidranți. După momentul realizării racordului, au fost alimentate autospecialele de pompieri, și activate liniile de furtun deja întinse.

La ora 18.53 a sosit Garda de intervenție  Sebeș, din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ,,Unirea”, care a contribuit alături de membrii  Serviciului voluntar pentru situații de urgență Cugir la lichidarea incendiului. În jurul orei 23.45 s-a dispus retragerea din dispozitiv a membrilor SVSU Cugir.

În urma incendiului au ars sura, bucătăria, atelierul cu bunurile din acesta și 25 mp din acoperișul casei de locuit. Totodată focul s-a propagat și la acoperișul șurii vecine pe o suprafață de aprox. 20 mp. Nu s-au înregistrat victime, au fost protejate 2 camere din casa de locuit, holul, baia, cămara și 50 mp din acoperișul casei.

Atunci când vorbim despre eficiență,  apreciem că este  important de menţionat faptul că voluntarii serviciului din Cugir au intervenit la ora 18.30, iar  intervenţia pompierilor de la  Sebeş a avut loc la 18.53 (timpul necesar parcurgerii distanţei Sebeş-Cugir).

În cele 23 de minute, în lipsa intervenției Serviciului voluntar local pentru situații de urgență, incendiul ar fi avut o dimensiune mult mai mare și  pagubele ar fi fost mult mai însemnate”, transmit reprezentanţii SVSU Cugir.

Aceştia precizează că, în ultimele 6 luni, au intervenit operativ și cu promptitudine în 36 de situații de urgență semnalate prin serviciul unic de urgență 112.

Potrivit ISU Alba, incendiul de sâmbătă a izbucnit la o anexă gospodărească (șură, bucătărie și atelier), proprietatea lui Ț.N. Din cauza materialelor combustibile depozitate, incendiul s-a dezvoltat foarte rapid, extinzându-se şi la acoperişul casei de locuit. La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta pe toată suprafaţa anexei gospodăreşti şi pe o parte din acoperişul casei de locuit.

Pagubele produse se ridică la circa 180.000 lei, iar cele salvate la aproximativ 490.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu este un aparat electric de tăiat (flex) fără respectarea normelor de lucru.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151937Publicat de pe 21 Ian 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...