|

FOTO: Sute de oameni au participat la inaugurarea Târgului de animale de la Cugir

Sute de oameni au participat duminică, la inaugurarea târgului de animale de la Cugir. Evenimentul a început la ora 10.00 cu slujba de sfințire târgului și a fost coordonat de la balconul clădirii Asociației Crescătorilor de Animale. La eveniment au fost prezenți atât localnici din Cugir, cât și oaspeţi din Alba Iulia și București. Unii au venit pregătiți de târguială, cu animalele de vânzare, alţii doar din curiozitatea de a vedea cum arată noul târg la standarde  europene.

Prezent la inaugurare a fost și Nicolae Popa, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii,  alături de candidații la alegerile parlamentare din partea USL, Teodor Atanasiu și Dan Coriolan Simedru, primarul orașului Cugir, Adrian Teban și bineînțeles gazda evenimentului, președintele Asociației Crescătorilor de Animale, Ioan Mircea Burlan. După slujba de sfințire a târgului, președintele Asociației a mulțumit în primul rând soției lui, că l-a sprijinit în acest demers, reprezentanților primăriei, că l-au ajutat în demararea unor proceduri și au avut încredere în ceea ce poate să facă: „Țin să precizez, nu vreau să fac un discurs politic, dar vreau să mulțumesc domnului primar și consilierilor, că au avut încredere în noi, că putem să facem ceva pentru această localitate, cu ajutorul lor am trecut de PUZ-uri și altele. Eu cred că nu i-am dezamăgit și promit că voi face tot ce îmi stă în măsură să mulțumesc pe toți crescătorii de animale.”

Adrian Teban  a felicitat și el reprezentanții Asociației  Crescătorilor de Animale: „Nu pot decât să felicit pe Asociația crescătorilor de Animale, că împreună au știut să realizeze un obiectiv important și cred că de astăzi înainte vom intra în calendarul târgurilor și vom avea și la Cugir un târg de animale așa cum ne-am dorit. Ce este și mai important, vom avea și un punct de sacrificare pentru  animale aici, autorizat corespunzător, așa cum cer normele de astăzi.”

De asemenea, și Nicolae Popa a fost foarte mulțumit de ceea ce s-a realizat aici și spune că este unicat în țară. De aceea, acesta a promis că se va implica pentru ca activitatea târgului să se extindă cât mai mult: „Ce vedem astăzi, târgul acesta care s-a deschis demostrează că oamenii din Cugir sunt harnici, gospodari. Din punctul nostru de vedere, administrarea agriculturii este foarte importantă, iar, ca unul care administrez fonduri europene, le promit că îi voi ajută să își termine abatorul cu prelucrarea produselor de carne. Îi voi ajuta să pună pe picioare și o fabrică de lactate, pentru ca acest târg să aibă la dispoziție de toate cele necesare și să-și facă datoria către toți care-și desfășoară activitatea în acest domeniu.. .Acest târg este unicat în România, nu s-a mai construit și nu știu când se va mai construi un asemenea târg atât de folositor, atât de eficient și atât de bine gândit”.

La finalul evenimentului, Mircea Burlan a anunțat că târgul de animale și cereale se va ține în fiecare duminică, iar o dată pe lună, în data de 4 a fiecărei luni, se va desfășura tot aici un târg de țară, unde vor participa crescători din mai multe localități și zone.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă specifică românească, la care au participat membrii Asociației Crescătorilor de Animale, președinții de asociații din județ și oameni de rând.

Asociația Crescătorilor de Animale este înființată din 2001 cu ajutorul a 30 de membri fondatori și a ajuns în prezent la peste 220 de membri.

Citeşte aici şi alte detalii despre târg.

Ionela MARA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146584Publicat de pe 25 Noi 2012. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...