|

Studiu de fezabilitate pentru modernizarea unei străzi din Vinerea. Investiţie de 1,68 milioane lei

primaria cugirPrimăria Cugir intenţionează să modernizeze strada Culturii din Vinerea, în acest an. În şedinţa din ianuarie a Consiliului Local Cugir a fost pus în discuţie un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban cu privire la aprobarea unui studiu de dezabilitate necesar realizării investiţiei estimate la valoare de 1,68 milioane lei.

Strada Culturii, amplasată în localitatea Vinerea, are ca origine strada Principală, iar ca punct final limita teritoriului intravilan al localității Vinerea. Inexistența unui sistem rutier adecvat precum și denivelările prezente determină circulația dificilă a autovehiculelor din zonă. În perioadele ploioase situația se agravează din cauza lipsei îmbrăcăminții rutiere și a sistemului deficitar de colectare și evacuare a apelor din zona drumului. Trotuarele existente sunt deteriorate şi nu există spații de parcare special amenajat deşi această stradă asigură accesul spre cimitir, școală, Căminul Cultural Vinerea şi spre fabrica de mobilă.

Modernizarea străzii va fi executată în două etape, de la strada Principală până la trecerea peste calea ferată Şibot-Cugir, respectiv de la trecerea peste calea ferată până la limita intravilanului. Pe primul tronson, partea carosabilă va avea o lățime a de 6 m, urmând a fi amenajate două benzi de circulație. Se vor dispune trotuare pe ambele părți, dar acestea vor avea lățimi variabile în funcție de frontul construit.

Pe tronsonul cuprins între trecerea peste calea ferată Şibot-Cugir şi fabrica de mobilă se va amenaja un trotuar cu lăţime variabilă (minimum 100 cm), pe partea dreaptă în sensul de mers spre fabrica de mobilă.

În zona școlii se vor amenaja opt locuri de parcare ( 2,50 x 5 m).

Apele pluviale vor fi dirijate spre bordură iar de aici, prin gurile de scurgere proiectate, vor fi colectate și dirijate prin canalizarea pluvială proiectată spre canalul colector existent în zonă.

Investiţia va fi realizată din bugetul local, având o valoare de aproximativ 1.680.000 lei cu TVA. Termenul de finalizare este de 10 luni.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154033Publicat de pe 29 Ian 2015. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...