|

Spitalul Orășenesc Cugir a achiziționat două aparate performante: un audiometru și un aparat de distilat și demineralizat apa

Spitalul Orășenesc Cugir a fost dotat cu încă două aparate performante. Este vorba despre un audiometru necesar pentru cabinetul ORL și un aparat de distilat și demineralizat apa pentru laboratorul de analize medicale. Aparatele au ajuns încă de săptămâna trecută și au fost achiziționate cu bani din bugetul local al Primăriei Cugir.

Cristian Simu, directorul instituției, spune că spitalul avea nevoie de aceste aparate pentru că, în laboratorul de analize, cel de care se foloseau era foarte vechi. Mai mult, era foarte uzat pentru că era folosit și de angajații farmaciei spitalului. Iar în ceea ce privește audiometrul, nu exista în dotarea cabinetului ORL. Conducerea spitalului își dorește ca pe viitor să construiască și o cameră fonică, unde va fi amplasat audiometrul.

Aparatul de distilare se folosește pentru purificarea apei, care trece printr-un proces de transformare în vapori prin fierbere. Vaporii rezultați se condensează prin răcire. Prin apă demineralizată se înțelege lipsa prezenței mineralelor în acea apă, cum ar fi substanțe organice, insecticide, pesticide. Procesul de demineralizare se face cu ajutorul rășinilor selective, schimbătoare de ioni.

Audiometrul clinic este un aparat de  ultimă generație. Aparatul are posibilitatea determinării pragurilor de auditivitate prin conducție prin aer fără acoperire, de determinare a pragurilor de audibilitate la conducția osoasă. Aparatul mai folosește ca metodă și audiometria ecranată – care este un test ce poate determina dacă pacientul aude sau nu aude anumite nivele de sunete. Un alt test este testul SISI, care constă în măsurarea capacității fiecărei urechi de a percepe creșteri mici de intensitate.

Audiometrul are capacitatea de a stoca pragurile de audibilitate detectate într-o memorie temporară, pentru a efectua următoarele operații: printarea datelor audiometrice cu ajutorul unei imprimante exterioare, stocarea datelor audiometrice în baza de date interne, transferul datelor într-o bază de date externă, într-un computer personal.

De asemenea, conducerea spitalului a mai primit o sponsorizare  de 6.000 de lei, din partea Asociației Composesoratul Orășenesc Cugir, pentru reabilitarea  unui salon de la Cardiologie. Lucrările au început încă de săptămâna trecută, iar, potrivit directorului instituției, salonul va fi gata la finalul acestei săptămâni. În spital există peste 90 de saloane, 15 din ele fiind renovate.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146657Publicat de pe 27 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...