|

Spitalul din Cugir îşi primeşte medicii rezidenți. Trei dintre cei nouă absolvenţi au încheiat contractele cu unitatea medicală

Conducerea Spitalului Orășenesc Cugir a semnat, joi, primele contracte individuale de muncă pe o perioadă nedeterminată cu trei dintre cei nouă medici rezidenți care au optat și au câștigat un loc la unitatea medicală.

Cei trei vor activa în specialităţile cardiologie, medicină Internă şi oftamologie. Sunt aşteptaţi să semneze astfel de contracte și ceilalți şase medici rezidenți, toți sunt absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Sunt rezidenţi din Cugir, Sibiu, Satu-Mare, Vişeu (Maramureş) şi Cluj. Contractul intră în vigoare din luna ianuarie a anului viitor.

Salariile medicilor rezidenţi vor fi plătite de Ministerul Sănătăţii, potrivit contractelor încheiate, până la finalizarea stagiului de pregătire în rezidențiat, de patru sau cinci ani, în funcție de specializarea aleasă. Dacă nu își va onora contractul, medicul rezident are obligația de a returna banii cheltuiți de unitate pe parcursul contractului.

Unitatea spitalicească din Cugir avea mare nevoie de serviciile acestor cadre medicale din motivul, având în vedere că unii specialişti titulari pe post sunt în pragul vârstei pensionării.

„Este un pas înainte pentru spitalul din Cugir, faptul că astfel de medici abia ieșiţi de băncile facultății sunt dornici să lucreze aici, poate unii dintre ei își vor întemeia o familie și se vor stabili aici. Acțiunea este una pe termen lung, pentru că pe viitor se va încerca aducerea altor medici care să profeseze în cadrul spitalului nostru. Acest lucru este și un schimb de generații, mulți dintre medicii actuali fiind la finalul unei cariere profesionale de zeci de ani în slujba bunăstării sănătății locuitorilor orașului Cugir”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Cristian Simu.

Sorin GIURCA

Vezi aici lista completă a medicilor rezidenţi care au ales post la Cugir.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147185Publicat de pe 13 Dec 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...