|

Sesiune de examene în cadrul cursului de securitate ecologică, la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir

În această perioadă, Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir găzuieşte sesiunea de examene pentru absolvirea cursului de formare și dezvoltare profesională „Securitate Ecologică”, urmat de 50 de persoane, majoritatea cadre didactice.  

Cursanţii vor susține o serie de 8 examene pe baza materiei studiate pe parcursul celor 336 de ore. Sesiunea cuprinde trei examene la disciplinele obligatorii și fundamentale, două probe la setul de discipline opționale I, respectiv două testări pentru discipline opționale II şi activitatea practică – prezentarea unui portofoliu de practică pe baza unui studiu de caz.

Calendarul examenelor este următorul:

Joi, 18 aprilie, ora 10.00: Comunicare ocupațională securitate informațională

Vineri, 19 aprilie, ora 17.00: Evaluarea riscului și reconstrucția ecologică

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 10.00: Biosecuritate și siguranță alimentară

Luni, 22 aprilie, ora 17.00: Securitate și eficiență energetică

Miercuri, 24 aprilie, ora 17.00: Managementul integrant – calitate, mediu, securitate și sănătate ocupațională

Joi, 25 aprilie, ora 17.00: Activitate practică – prezentare portofoliului de practică pe baza unui studiu de caz

Vineri, 26 aprilie, ora 17.00: Securitate ecologică – concepte, dimensiuni și conexiuni

Sâmbătă, 27 aprilie, ora 10.00: Politici, strategii și instituții privind securitatea ecologică

Comisia de examinare este formată din profesori din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca și reprezentanți ai operatorilor economici parteneri în proiect. Lucrarea de licență va fi susținută în perioada 9 mai – 5 iunie.

Deschiderea oficială a cursului a avut loc în data de 30 octombrie 2012 la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu”Cugir, iar în 10 noimbrie au început cursurile. S-au înscris 50 de persoane, majoritatea cadre didactice.

Cursul  post-universitar de formare și dezvoltare profesională „Securitate ecologică”este finanțat prin fonduri europene prin Programul Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013 prin Axa prioritară 3 “Creşterea adaptabilităţii lucrărilor şi a intreprinderilor Domeniul major de intervenţie 3.1 “Promovarea Culturii antreprenoriale”. Este organizat și susținut de către profesori ai Centrului pentru promovarea antreprenoriatului în domeniul dezvoltării durabile din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

La finalul cursului, absolvenții vor fi specialiști în diverse structuri organizatorice – firme, companii multinaţionale, administraţii locale şi agenţii descentralizate cu responsabilităţi în domeniul securităţii ecologice.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149320Publicat de pe 18 Apr 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...