|

Sediu nou pentru Apa CTTA Cugir şi staţie de pompare a apei uzate la Vinerea. Vezi alte investiţii în reţea

Peste  900 de mii de lei vor fi investiţi anul acesta în modernizarea rețelelor de apă și canalizare în Cugir, comunele Săliștea și Blandiana. În programul pe anul 2013 aprobat de Asociația de dezvoltare interjudețeană Alba, SC Apa CTTA SA Alba, Sucursala Cugir are în plan executarea unei stații de pompare a apei uzate menajere în Vinerea, modernizarea rețelelor de apă și canalizare pe mai multe străzi din oraș, dar și reabilitarea noului sediu al Sucursalei Cugir – vechiul ștrand acoperit din cartierul Cindeni.

Directorul Sucursalei Cugir spune că majoritatea banilor vor fi destinaţi anul acesta extinderii și modernizării rețelelor de apă și canalizare; este vorba de peste 500.000 de lei, atât în Cugir, cât și în comunele Săliștea și Blandiana: „În cadrul sucursalei  de apă Cugir, din fondul total de investiții, principalele lucrări care ar urma să se realizeze în 2013 sunt: execuția unei stații de pompare a apei uzate menajere și conducta refulare pentru localitatea Vinerea cu refulare în în stația de epurare Cugir, modernizarea rețelelor de apă, de pe străzile 1 Mai, Avram Iancu, Mihai Viteazul, modernizare necesară având în vedere că pe aceste artere de drum se vor executa lucrări de canalizare menajeră, iar Consiliul Local Cugir are în programul de investiții anul acesta reabilitarea acestor străzi”, a spus directorul sucursalei Cugir, Mircea Țârla.

Conducerea operatorului de apă Cugir consideră că era necesară o stație de epurare în localitatea Vinerea pentru că acolo există deja implementat sistemul de rețele de canalizare a apelor menajere.

Era nevoie de această investiție în localitatea Vinerea pentru că acolo este deja executat sistemul de rețele de canalizare a apelor menajere, iar în orașul Cugir se va executa pe vechiul amplasament al stației de epurare. Stația de epurare va fi gata până la finalul anului 2014. Acesta ar urma să fie pusă în funcțiune până la finele anul 2014 și este normal ca și localitatea Vinerea să deverseze apele menajere  într-o stație de epurare și se poate face asta prin intermediul acesteia, deoarece o astfel de stație doar pentru localitatea Vinerea  ar necesita niște costuri de execuție  foarte mari„, a mai spus Mircea Țârla.

O altă investiție importantă ce se va realiza în acest an este reabilitarea noului sediu al operatorului de apă Cugir. Astfel, vechiul ștrand din cartierul Cindeni va fi reabilitat și luat în folosință de către SC Apa CTTA SA Alba, Sucursala Cugir.

De asemenea este execuția noului sediu al suscursalei Cugir de apă care se va face în vechea clădire a ștradului, iar pentru localitățile care sunt asigurate cu apă de către sucursala Cugir, mă refer la Săliște este o reabilitare a alimentării cu apă și de asemenea pentru comuna Blandiana o mărire a capacității de captare a apei din această localitate”, a menţionat a spus directorul Sucursalei Cugir.

Programul de investiții din fondul I.I.D pentru anul 2013:

Orașul Cugir

1. Extinderea și modernizarea rețelelor de apă, străzile: Oituz, Mihail Sadoveanu, Aurel Vlaicu, Râul Mic

2. Modernizarea rețelelor de apă, străzile: Avram Iancu, Nuferilor, Mihai Eminescu, 1 Iunie+ Zorilor

3. Modernizare rețea apă, străzi: Dimitrie Cantemir, Ardealului

4. Modernizare rețea apă strada Narciselor- zona Stadion

5. Contorizare agenți economici

6. Modernizare rețea canalizare pluvială, străzile: Victoriei, 1 Mai, Ion Creangă, Munteaniei

7. Extindere și modernizare rețea apă în localitatea Vinerea

8. Extindere rețea apă, strada Teiului din localitatea Vinerea

9. Modernizare rețea, străzile: 1 Mai, Avram Iancu, Mihai Viteazul

10. Execuție lucrări sediu ” Imobil Strand acoperit”

11. Execuție sistem încălzire centralizat pentru clădire „Laborator, arhivă, grup social” și ” Sala operațiuni chimice” Stație apă – Râul Mare

12. Stație pompare ape uzate menajere și conducta refulare localitatea Vinerea- oraș Cugir

13. Execuție sistem supraveghere și transmitere date la distanță pentru bazinele de înmagazinare din localitatile: Cugir, Șibot, Blandiana, Săliștea, Tărtăria.

Comuna Săliștea

1. Reabilitare alimentare cu apă

Comuna Blandiana

1. Reabilitare alimentare cu apă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147923Publicat de pe 25 Ian 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...