|

FOTO: Se lucrează la noua stație de epurare în Cugir. Construcția va fi finalizată în luna mai, anul viitor

De două săptămâni se lucrează la amenajarea unei noi stații de epurare în Cugir. Construcţia veche va fi demolată și înlocuită cu una care să corespundă standardelor de calitate europene actuale. Toate aceste lucrări se desfăşoară în cadrul proiectului european “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Alba”. 

În această perioadă se execută organizarea de șantier, alimentarea cu utilități: apă și energie electrică. Apoi se va trece la demolarea împrejumuirilor și la trasarea conductei de by-pass. Urmează trasarea și execuția obiectului de degrosisare (reducerea suspensiilor mai mari în procesul de purificare a apei) și eliminarea apei freatice aflate la aproximativ 1 metru de la suprafața solului.

Lucrările la stația de epurare trebuiau începute în luna octombrie anul trecut, însă din diverse motive nu s-a reuşit. Directorul Apă CTTA SA  Sucursala Cugir, Mircea Ţârlea spune că era nevoie de o nouă stație de epurare, având în vedere că staţia veche nu corespundea standardelor de calitate europene actuale:

Era necesară o nouă stație de epurare la Cugir pentru că staţia existentă, chiar dacă a fost cea mai performantă din județ, nu avea posibilitatea de a epura apa uzată pentru a o aduce la standardele de calitate europene actuale. Vechea stație a fost construită în 1973„.

Termenul de finalizare a lucrărilor la noua stație este luna mai 2014, iar directorul Mircea Ţârlea speră ca acest termen să fie respectat: „După modul în care au început lucrările în această ultimă perioadă, cred că este posibilă recuperarea întârzierilor și finalizarea  la termenul prevăzut al stației de epurare.”

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149300Publicat de pe 18 Apr 2013. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...