|

Schimbări de conducere la unităţi de învăţământ din Cugir. Vezi ce experienţă la catedră au noii directori

În urma deciziilor Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, de la începutul lunii septembrie s-au schimbat „garniturile” de directori de la trei unităţi de învăţământ din Cugir. Au fost înlocuiţi în funcţie 4 directori şi 3 directori adjuncţi.

Funcţia de director al Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” a fost preluată, de luni, de către profesorul Alexandru Micaciu. Acesta o înlocuieşte pe fosta directoare, Camelia Dumitrean.

Alexandru Micaciu este absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi al unei şcoli post-universitare în domeniul ingineriei circulaţiei rutiere, are specializare inginer TCM (Tehnologia Construcţiilor de Maşini), domeniu în care a predat la acest liceu, cu o experienţă profesorală de 14 ani.

Noul director adjunct al Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” este profesorul Ion Nicu, cu specializarea tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC) şi o experienţă profesorală de 13 ani. O înlocuieşte în funcţia de conducere pe profesoara Dacia Napău.

Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir este condus, din septembrie, de profesoara de engleză Lilica Vanţ. Aceasta l-a înlocuit la conducerea liceului pe profesorul de fizică Miron Bur (care intră în pensie, după ce a fost director la această unitate de învăţământ din 2006). Lilica Vanţ are 49 ani şi o experienţă la catedră de 15 ani. A mai ocupat funcţia de directoare, în perioada 2001-2006. Funcţia de director adjunct a rămas vacantă, din cauza diminuării numărului de clase.

Învăţătoarea de ciclu primar Monalisa Mirela Borza este noua directoare a Şcolii cu clasele I-VIII „Sigidava” Nr. 4 Cugir, fiind numită în funcţie prin decizie de detaşare din 1 septembrie 2012, a

Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. Experienţa la catedră a noii directoare este de 27 ani în învăţământul primar. O înlocuieşte în funcţia de conducere pe profesoara de istorie Lucia Anghel, care a fost directoare din anul 2006 până în luna iulie al acestui an.

Directoare adjunctă este Gabriela Lupu, profesoară de franceză, cu o experienţă de 33 ani. Această şcoală a comasat prin absorbţie Şcoala cu clasele I-VIIII Nr. 2 Cugir, din cauza numărul tot mai mic de elevi.

La Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Cugir, directoare a fost numită profesoara Stela Ţîrlea. Aceasta a mai ocupat funcţia de conducere, în perioada 1999-2009 şi a activat ca profesoară de matematică în cadrul acestei şcoli de aproximativ 25 de ani. Reamintim că fostul director al şcolii, Horea Rotche, a fost ales viceprimar al oraşului Cugir. Acesta a ocupat funcţia de director al unităţii de învăţământ în perioada 2009-2012.

Directoare adjunctă a fost numită Laura Diana Teban. Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Cugir a comasat activitatea Şcolii cu clasele I-VIII „Ioan Mihu” Vinerea, din cauza numărului mic de elevi şi din considerente de finanţare.

La Şcoala cu clasele I-VIII „Iosif Pervain” Cugir a rămas în funcţie directoarea Rodica Roxana Mihai, profesoară de română cu o experienţă de 26 de ani. Acesteia i-a expirat mandatul la conducerea şcolii, dar nu a avut concurenţi pentru funcţie.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=119796Publicat de pe 5 Sep 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...