|

Scandal la spitalul din Cugir: Bărbat încătuşat şi amendat de jandarmi cu 2000 de lei după ce a ameninţat personalul medical

catuseUn bărbat în vârstă de 47 de ani din Cugir a fost amendat cu 2000 de lei de jandarmi după ce a înjurat şi ameninţat personalul medical de la spital, care urmau să-i recolteze probe biologice pentru a stabili dacă a condus sub influenţa alcoolului. Din cauza comportamentului violent, oamenii legii au fost nevoiţi să-i pună cătuşe.

Incidentul s-a petrecut la Spitalului Orăşenesc Cugir, joi, 16 aprilie, în jurul orei 8.00, când un bărbat a fost condus de un echipaj mixt de ordine si siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Extrem de agitat, bărbatul a înjurat personalul medical şi, prin ameninţări cu acte de violenţă, a încercat să-l determine să nu îndeplinească procedurile medicale presupuse de prevederile legale.

Deoarece comportamentul său era excedentar normelor de convieţuire socială şi perturba grav activitatea spitalului, pentru a-l determina să înceteze conduita violentă, a fost nevoie de folosirea mijloacelor din dotare, fiind încătuşat.

Identificat ca fiind D.P (47 de ani), domiciliat în Cugir, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei. Totodată, i s-a pus în vedere că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile luate împotriva lui pot fi mult mai drastice, fiind chiar de natură penală.

Pentru prevenirea acestor fapte, jandarmii atrag atenţia că săvârşirea unor acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare precum şi exprimarea unor ameninţări cu acte de violenţă în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 de lei.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154474Publicat de pe 16 Apr 2015. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...