|

Scandal la spital: Bărbat din Cugir amendat cu peste 1000 de lei de jandarmi, după ce a ameninţat asistentele medicale

spital-cugirInjuriile, insultele, aluziile indecente la adresa asistentelor şi obscenităţile proferate într-o unitate medicală i-au adus unui bărbat din Cugir o amendă de 1100 de lei. Incidentul s-a petrecut joi, în jurul orei 17.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir.

Bărbatul se afla în avansată stare de ebrietate şi fusese adus de un echipaj de la ambulanţă pentru a primi tratament medical adecvat. A considerat că şi-a revenit a dorit să plece, intrând în contradicţie cu personalul medical care a apreciat că nu se află într-o stare îndeajuns de bună pentru a fi lăsat să părăsească unitatea medicală.

Nemulţumit de diagnosticul stabilit de medicul de gardă şi de faptul că trebuia să aştepte întins pe un pat până când medicamentele îşi făceau efectul, bărbatul a făcut aluzii indecente la adresa asistentelor medicale, a înjurat, a jignit şi a ameninţat cu acte de violenţă întreg colectivul medical, perturbând astfel activitatea secţiei şi provocând indignarea celor din jur.

În aceste condiţii, la faţa locului a intervenit de urgenţă un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un poliţist şi un jandarm, care l-a calmat pe pacientul recalcitrant şi a făcut ca, în scurt timp, unitatea medicală să-şi poată relua activitatea în parametri normali. Bărbatul a fost identificat ca fiind B.S. (45 de ani), domiciliat în oraşul Cugir, iar pentru fapta comisă, coroborat cu refuzul de a colabora cu organele de ordine, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1100 de lei. Totodată, i s-a pus în vedere că, în caz de repetare a unui astfel de comportament, măsurile luate împotriva lui vor fi mult mai drastice, putând fi chiar de natură penală.

Jandarmii atenţionează cetăţenii să nu profereze în public injurii, expresii jignitoare, vulgare sau ameninţări cu acte de violenţă deoarece, prin aceasta, încalcă regulile de convieţuire socială statuate de lege şi riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 200 lei şi 1.000 lei. În plus, atrag atenţia că dacă astfel de fapte sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, amenda este mult mai mare, fiind cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 de lei.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=154311Publicat de pe 20 Mar 2015. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...