|

FOTO: Şapte străzi din Cugir şi Vinerea vor fi modernizate cu bani europeni. Contract de 16 milioane lei semnat de primărie cu ADR Centru

strazi cugir2Şapte străzi din zona veche a oraşului Cugir şi din Vinerea vor fi modernizate cu fonduri europene. Primarul Adrian Teban a semnat un nou contract de finanţare nerambursabilă în valoare de 16,09 milioane lei, împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, reprezentantă de directorul Simion Creţu. Lucrările sunt estimate să dureze 14 luni.

Străzile ce vor intra în lucrări de reparaţii, reabilitare şi extindere sunt 1 Mai, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Vasile Alecsandri, 21 Decembrie şi Râul Mic din oraşul Cugir, precum şi strada Eroilor din localitatea Vinerea. Valoarea totală a proiectului este de 20,42 milioane lei, din care 16,09 milioane lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată de către beneficiar, iar diferenţa este contribuţia financiară a primăriei.

Pe perioada de implementare a proiectului, cele şapte strazi vor fi reabilitate pe o lungime de aproape 7 km. Totodată, vor fi modernizate trotuare în suprafaţă de 14.400 mp, precum şi două poduri. Vor fi extinse reţele de canalizare, pluvială, menajeră şi de apă potabilă pe o lungime de 9,69 km.

adrian teban si simion cretu3„Mă bucur să mă duc acasă la cugirenii mei şi să le dau această veste bună. Am depus acest proiect în 2009 şi, în sfârşit, reuşim să semnăm primul proiect de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional. Mai avem un proiect depus spre finanţare, aflat în etapa de precontractare în prezent, unde avem nevoie de 4,5 milioane lei pentru reabilitarea policlinicii spitalului din oraş şi sperăm ca şi acesta să fie semnat cât mai curând”, a declarat primarul Adrian Teban.

”Acest domeniu de finanţare nerambursabilă a fost primul deschis spre finanţare nerambursabilă din fondurile Regio şi are bugetul cel mai mare alocat la nivel de program, respectiv 93,65 milioane euro pentru reabilitarea străzilor. Sumele solicitate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Regiunea Centru au depăşit cu 300% bugetul disponibil, fiind solicitate 301 milioane euro. Din toate contractele finanţate, 50% sunt deja finalizate şi am decontat autorităţilor publice locale peste 70 de milioane euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de peste 75%. Nu este judeţ în care să nu vedeţi drumuri reabilitate şi panouri Regio, fapt ce ilustrează că acolo s-au investit fonduri nerambursabile,” a declarat directorul ADR Centru, Simion Creţu, director general ADR Centru.

Prin domeniul major de intervenţie 2.1 s-au finanţat până acum 18 proiecte prin care se  reabilitează şi amenajează 280 km de drum judeţean şi şosea de centură, precum şi 41 km de străzi urbane din cele şase judeţe ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Valoarea totală a acestor proiecte este de 160 milioane euro, din care 119 milioane euro reprezintă fondurile nerambursabile solicitate spre finanţare. Au mai rămas încă 10 proiecte în lista de rezervă a domeniului, prin care se solicită încă 73 de milioane euro spre finanţare nerambursabilă.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152476Publicat de pe 29 Apr 2014. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “FOTO: Şapte străzi din Cugir şi Vinerea vor fi modernizate cu bani europeni. Contract de 16 milioane lei semnat de primărie cu ADR Centru”

  1. D-le primar, pe cand o sa asfaltati si zona care se afla in spatele blocurilor V6, V7, V8, V9? Este acelasi „asfalt” care era in anii ’85-’90. Este dezastru…si urat! Trotuarul aflat pe strada Victoriei cand il veti face ca si cel de pe strada Constructorului (cu dale)? Daca faceti un lucru bun, duceti-l la bun sfarsit! Este un lucru urat faptul ca trotuarul care se afla la intrarea in oras nu este renovat…noroc cu cei de la STC…

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...