|

SÂMBĂTĂ: Concurs de matematică „In Memoriam Profesor Ioan Mariș”, la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir

concurs-matematica-ion-marisColegiul Național „David Prodan”, în pateneriat cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora’’, organizează, sâmbătă, 28 mai, Concursul de Matematică Interjudețean “M=T+E+E+E+…”. Competiția se adresează elevilor claselor IX – XII. Concursul se va desfășura cu începere de la ora 10.00, în Amfiteatrul A2 al colegiului cugirean.

La concurs sunt așteptați să participe un număr de 60 de elevi reprezentând un număr de 5 instituții de învățământ, acestea fiind: Colegiul Național „David Prodan” Cugir, Colegiul Tehnic „I.D.Lăzărescu” Cugir, Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan Alba Iulia, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud și Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” Lugoj.

Concursul este organizat de foştii elevi din promoţia 1985 a căror diriginte a fost profesorul Mariș. Prin acest concurs aceștia s-au gândit să-și omagieze profesorul și totodată dirigintele.

Concursul va consta în rezolvarea a 10 subiecte potrivit Programei Școlare specifice fiecărui an de studiu (clasele IX, X, XI, XII), pe durata a trei ore. Subiectele vor avea două criterii de dificultate: mediu și greu.

Pentru fiecare câştigător, aparţinând fiecărui an de studiu (IX – XII), vor fi acordate premii în bani cu valori între 100-300 lei, în funcţie de locul ocupat pe podium.

Acestea vor fi înmânate concurenților, într-un cadru festiv, în cursul lunii iunie. Concursul își propune să descopere noi talente la matematică, dragostea elevilor față de această materie, față de școală și știință în general.

Regretatul profesor Ioan Mariș a fost, timp de 17 ani, director al Colegiului Naţional „David Prodan” (1980-1997), după care a rămas profesor de matematică în cadrul instituţiei de învăţământ. A fost, totodată, metodist la Casa corpului didactic Alba Iulia şi coordonator de lucrări pentru candidaţii la gradul didactic I.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156559Publicat de pe 27 Mai 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...