|

S-a dat startul campaniei de curăţenie de primăvară „Și mie îmi pasă de orașul meu”, la Cugir

A început campania „Curățenia de primăvară” la Cugir, acțiune  în cadrul căreia vor fi igienizate străzile, albiile râurilor, vor fi cosmetizați arborii de pe principalele artere ale localităţii, se vor planta puieţi, arbuşti ornamentali, flori şi  se vor sădi seminţe de iarbă în spaţiile verzi din oraş. De asemenea, vor fi reparate și principalele artere de circulație rutieră din oraș.

Ca în fiecare an, acest demers se desfăşoară sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”. Este un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ, alături de lucrătorii primăriei, la curăţenia de primăvară.

În şedinţa consiliului local din luna martie urmează să fie aprobată perioada şi programul campaniei. Primăria propune ca acţiunile să se deruleze între 18 martie şi 26 aprilie. În acest timp, angajaţii serviciului Administrarea Domeniului Public vor igieniza străzile, albiile râurilor, vor cosmetiza arborii de pe principalele artere ale localităţii, vor planta puieţi, arbuşti ornamentali, flori şi vor sădi seminţe de iarbă în spaţiile verzi din oraş. Pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Pentru eficientizarea campaniei, primăria va realiza parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte locuri din oraş.

Ca în fiecare an, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, astfel că vor fi plombate străzile unde se impune acest lucru, dintre care amintim: Tineretului, Nicolae Bălcescu, I. Creangă, Rozelor, 1 Decembrie, Traian Vuia.

Reprezentanții primăriei speră ca efortul administraţiei locale să fie sprijinit de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri anticivice de aruncare a diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile râurilor.

De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care, ca urmare a efortului personal depus, să devină mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148647Publicat de pe 19 Mar 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...