|

Reduceri la abonamente de transport pentru pensionari. Propunere în Consiliul Local Cugir

autobuz-vechiÎn şedinţa de vineri a Consiliului Local Cugir se supune la vot un proiect prin care administraţia locală va suporta o parte din valoarea abonamentului lunar pe mijloacele de transport public intern pentru pensionari cu vârsta de peste 60 de ani, ca diferență de tarif pentru protecția socială.

Iniţiativa aparţine primarului Adrian Teban, după ce mai mulţi cetăţeni din cartierele mărginaşe ale Cugirului, în marea lor majoritate pensionari, au trimis primăriei o petiţie prin care solicită rezolvarea unor probleme legate de transportul în comun. Principala lor nemulţumire o reprezintă preţul de 2 lei pe care trebuie să-l plătească pentru un bilet de călătorie în interiorul localităţii.

În adresa înaintată administraţiei locale, semnatarii petiţiei au atras atenţia asupra faptului că locuitorii din zonele mărginaşe, cum ar fi Râul Mic şi Scăunel sunt lipsiţi de o serie de servicii. În aceste condiţii, pentru oamenii în vârstă, foarte mulţi cu probleme de sănătate, autobusul este aproape singurul mod de a ajunge la spital, instituţii publice, piaţă sau chiar la chioşcuri de ziare, telefoane publice şi cutii poştale. Însă, doar la o singură deplasere ei trebuie să scoată din buzunar 4 lei (dus-întors), ceea ce înseamnă aproape 100 de lei pe lună, un efort bugetar pentru pensionarii cu venituri mici.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban, pentru abonamentul lunar de 40 călătorii (luni-vineri) se va suporta suma de 35 lei din bugetul local, iar pentru abonamentul lunar 60 călătorii (luni-duminică) se va suporta suma de 50 lei.

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii Consiliului Local Cugir în şedinţa din 26 septembrie.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=153604Publicat de pe 25 Sep 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...