|

Proiectul european „Terra Mirabilis”, la final. O delegaţie din Cugir participă la conferinţa de la Casalborgone

O delegație din Cugir va pleca vineri în Italia pentru a participa la o conferinţă europeană în municipalitatea Casalborgone. Conferința face parte din proiectul „Terra Mirabilis – Protecţie Teritorială şi de Mediu”, care a fost demarat în orașul nostru în septembrie 2011 și este ultima activitate ce se va desfășura în cadrul acestui proiect care este la final.

Proiectul „Terra Mirabilis – Protecţie Teritorială şi de Mediu” a oferit şansa Cugirului de a realiza schimburi de experienţă directe în domeniul protecţiei mediului cu localităţi din trei state europene: Casalborgone (Italia), Mellieha (Malta)  şi Vecpiebalgas (Letonia). Proiectul s-a desfăşurat în baza programului „Cetăţeni pentru Europa”, lansat de Comisia Europeană şi a urmărit în principal să încurajeze statele implicate şi să le susţină din punct de vedere informaţional în demersul lor de dezvoltare a energiilor verzi. În acest sens, au existat o serie de întruniri  între cele patru comunităţi locale care şi-au împărtăşit din experienţele proprii din acest domeniu relativ nou, nu doar pentru Cugir, ci şi pentru ţara noastră.

În perioada 24-28 mai, o delegaţie a Primăriei Oraşului Cugir va participa la o conferinţă europeană în municipalitatea Casalborgone, liderul acestui proiect. Pe lângă temele ce vor fi dezbătute – protecţia şi gestionarea patrimoniului cultural şi a mediilor cultural-istorice, perspectivele de viitor pe care le au teritoriile europene, sustenabilitatea oraşelor din punct de vedere al utilizării  energiilor nepoluante -, acţiunea va marca finalul proiectului „Terra Mirabilis”.

Între localităţile Cugir (România), Casalborgone (Italia), Mellieha (Malta) şi Vecpiebalgas (Letonia), a fost stabilită o relaţie de înfrăţire pe care comunităţile implicate doresc să o întărească şi să o fructifice în continuare. Astfel, Cugirul a avut iniţativa de a depune în luna ianuarie, în baza  programului „Cetăţeni pentru Europa”, proiectul „Mai multe culturi, o singură Europă”. Este vorba despre un proiect cultural prin care autorităţile locare doresc  să promoveze tradiţiile, obicieurile şi potenţialul turistic al zonei cu scopul de a capta interesul extern pentru Cugir. Parteneri în cadrul acestui nou proiect vor fi: Casalborgone, Vecpiebalga, precum şi localitatea germană Wasserburg şi cea franceză, Rive de Gier.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149963Publicat de pe 21 Mai 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...