|

Proiectul european „Terra Mirabilis”, la final. O delegaţie din Cugir participă la conferinţa de la Casalborgone

O delegație din Cugir va pleca vineri în Italia pentru a participa la o conferinţă europeană în municipalitatea Casalborgone. Conferința face parte din proiectul „Terra Mirabilis – Protecţie Teritorială şi de Mediu”, care a fost demarat în orașul nostru în septembrie 2011 și este ultima activitate ce se va desfășura în cadrul acestui proiect care este la final.

Proiectul „Terra Mirabilis – Protecţie Teritorială şi de Mediu” a oferit şansa Cugirului de a realiza schimburi de experienţă directe în domeniul protecţiei mediului cu localităţi din trei state europene: Casalborgone (Italia), Mellieha (Malta)  şi Vecpiebalgas (Letonia). Proiectul s-a desfăşurat în baza programului „Cetăţeni pentru Europa”, lansat de Comisia Europeană şi a urmărit în principal să încurajeze statele implicate şi să le susţină din punct de vedere informaţional în demersul lor de dezvoltare a energiilor verzi. În acest sens, au existat o serie de întruniri  între cele patru comunităţi locale care şi-au împărtăşit din experienţele proprii din acest domeniu relativ nou, nu doar pentru Cugir, ci şi pentru ţara noastră.

În perioada 24-28 mai, o delegaţie a Primăriei Oraşului Cugir va participa la o conferinţă europeană în municipalitatea Casalborgone, liderul acestui proiect. Pe lângă temele ce vor fi dezbătute – protecţia şi gestionarea patrimoniului cultural şi a mediilor cultural-istorice, perspectivele de viitor pe care le au teritoriile europene, sustenabilitatea oraşelor din punct de vedere al utilizării  energiilor nepoluante -, acţiunea va marca finalul proiectului „Terra Mirabilis”.

Între localităţile Cugir (România), Casalborgone (Italia), Mellieha (Malta) şi Vecpiebalgas (Letonia), a fost stabilită o relaţie de înfrăţire pe care comunităţile implicate doresc să o întărească şi să o fructifice în continuare. Astfel, Cugirul a avut iniţativa de a depune în luna ianuarie, în baza  programului „Cetăţeni pentru Europa”, proiectul „Mai multe culturi, o singură Europă”. Este vorba despre un proiect cultural prin care autorităţile locare doresc  să promoveze tradiţiile, obicieurile şi potenţialul turistic al zonei cu scopul de a capta interesul extern pentru Cugir. Parteneri în cadrul acestui nou proiect vor fi: Casalborgone, Vecpiebalga, precum şi localitatea germană Wasserburg şi cea franceză, Rive de Gier.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149963Publicat de pe 21 Mai 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

 

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...