|

Proiectul de modernizare a şapte străzi din Cugir, cofinanţat prin POR. Ofertele pentru serviciile de şantier se deschid pe 2 iulie

DSCN0703Reprezentanţii administraţiei locale din Cugir au prezentat, marţi, proiectul finanţat prin POR şi care include modernizarea a şapte străzi din oraş şi din localitatea Vinerea, o investiţie de 20,4 milioane lei. Termenul de deschidere a ofertelor pentru licitația deschisă privind contractarea și prestarea serviciilor de dirigenție de șantier, publicitate și audit extern a fost stabilit pentru 2 iulie.

Este vorba despre proiectul „Reabilitarea și modernizarea rețelei de străzi: str. 1 Mai, str. Mihai Viteazu, str. Avram Iancu, str. Vasile Alecsandri, str. 21 Decembrie 1989, str. Râul Mic și str. Eroilor – Vinerea, Orașul Cugir, Județul Alba”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 2 – „Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniu major de intervenție 2.1. „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea soselelor de centură”. Este implementat la nivel naţional de MDRAP, la nivel regional de ADR Centru şi beneficiar este Municipiul Cugir.

Valoarea totală a proiectului este de 20.427.773,48 lei, din care valoarea totalǎ eligibilǎ a proiectului este 16.421.352,00 lei, valoarea TVA aferentǎ cheltuielilor eligibile este de 3.941.124,48 lei, iar valoarea neeligibilǎ este de 65.297,00 lei. Din valoarea totalǎ eligibilǎ a proiectului 14.204.469,48 lei (86,5%) reprezintă finanţare nerambursabilǎ din FEDR, 1.888.455,48 lei (11,5%) reprezintǎ finanţare nerambursabilǎ din bugetul naţional şi 328.427,04 lei (2%) co-finanţarea eligibilă a Oraşului Cugir, la care se adaugǎ 65.297 lei valoare ne-eligibilǎ.

Obiectivul general a proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii oraşului şi mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile, iar acesta se derulează în perioada 29 aprilie 2014 – 29 noiembrie 2015.

Prin acest proiect va fi reabilitată şi modernizată o reţea de străzi cu lungime totală de 6.890,71 metri, pe arterele 1 Mai (815 metri), Mihai Viteazu (810 metri), Avram Iancu (945 metri), Vasile Alecsandri (620 metri), 21 Decembrie (775 metri), Râul Mic (2.725 metri) şi Eroilor din Vinerea (200 de metri). Pe lângă carosabil, vor fi modernizate trotuare cu facilităţi pentru persoane cu mobilitate redusă (14.369 mp), va fi extinsă canalizarea pluvială (2.037 m), canalizarea menajeră (1.516 m), canalizaţie (4.665 metri), reţeaua de apă potabilă (700 metri extindere, 755 metri modernizare) şi vor fi construite două poduri.

Obiectivele secundare vor fi: crearea condițiilor de circulație pentru transportul public local de călători, îmbunătățirea condițiilor rutiere de transport pentru locuitorii orașului Cugir și petru cei aflați în tranzit; reducerea discrepanțelor între cartiere din punct de vedere al dotărilor de infrastructură rutieră și adaptarea structurii stradale și crearea de facilități pentru accesul persoanelor cu handicap.

Beneficiarii proiectului vor fi locuitorii rezidenți ai zonelor vizate de investiție și cei aflați în tranzit, populația satelor apărținătoare (de munte), agenții economici și instituțiile publice care își desfășoară activitatea în zona de investiție, persoanele cu handicap locomotor și forța de muncă ocupată pe perioada implementării proiectului și după punerea în funcțiune a investițiilor.

La conferinţa de prezentare a proiectului desfăşurată marţi la sediul Primăriei Cugir au participat primarul Adrian Teban, coordonatorul proiectului pe plan local – adminsitratorul public Călin Furdui și responsabilul pe parte de infrastructură rutieră – arhitect șef Victor Sava.

Proiectul a fost întocmit și depus spre finanțare de către reprezentații administrației locale în anul 2008, aceste fiind pus pe lista de așteptare a proiectelor recomandate spre finanțare până în anul 2012.

Termenul de deschidere a ofertelor pentru licitația deschisă privind contractarea și prestarea serviciilor de dirigenție de șantier, publicitate și audit extern a fost stabilit pentru 2 iulie.

„Sunt bucuros că am reușit, după o lungă așteptare, să obţinem finanțare europeană pentru implementarea proiectului de față. Proiectul se va derula pe durata unui an, din data de 29 aprilie 2014, ,finalizarea acestuia fiind prevăzută în 29 noiembrie 2015. Sper ca, împreună cu colegii mei aici de față, să ducem la bun sfârșit obiectivele prevăzute în proiect”, a declarat primarul Adrian Teban.

Sorin Giurca

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152907Publicat de pe 24 Iun 2014. Publicat in BREAKING NEWS, ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...