|

Proiectul „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor!” a ajuns la final. În 3 iunie, 28 de bucătari vor da examenul culinar

Un grup de 28 de cugireni au beneficiat de un curs gratuit pentru specializarea bucătar. Proiectul a ajuns la final, iar aceştia vor susţine examenul teoretic la Colegiul „David Prodan”, iar apoi cel practic la Restaurantul „Royal”. Vor pregăti o masă specială cu preparate de tot felul. 

Proiectul european „Calificarea în turismul balnear – O sursă pentru viitor” a fost implementat și în orașul nostru de către o firmă  de perfecționare a adulților din Brașov. Proiectul „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor!” a debutat la data de 1 iulie 2010 şi se derulează pe o perioadă de 3 ani. Însă în Cugir a fost implementat în ianuarie anul acesta și va mai continua cu un curs de cameriste derulat pe o perioadă de 3 luni.

Cei 28 de cursanți au fost aleși dintre angajații domeniului privat și au urmat 480 de ore de practică și 420 de teorie. Cursul a fost  predat de Emil și Emilia Cetean și Marcu Roman. Examenul final va fi susținut de cursanți, luni, 3 iunie, la Colegiul „David Prodan” – partea teoretică, iar cea practică  la Restaurantul „Royal” (Drăgana), de la ora 17.00, unde bucătarii vor pregăti mâncare diversificată și se va prezenta o expoziție de mâncare. Participanţii la examenul culinar vor fi evaluaţi de către lectorii cursului și o comisie specializată. Cursanții vor primi la finalul acestui curs câte 740 de lei de fiecare, pentru a-și continua specializările în domeniul culinar sau chiar de a-și deschide propria afacere. De asemenea diploma de absolvire a acestei curs va fi recunoscută în tot spațiul european.

Necesitatea proiectului este justificată de situaţia actuală a resurselor umane din turismul balnear. Lipsa calificării în meseriile de bază, a performanţei şi a orientării pe plan profesional, constituie principalele nevoi identificate în cadrul unui studiu preliminar, care a motivat nevoia implementării unui asemenea program.

Proiectul „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor!” se adresează angajaţilor, iar obiectivele sale urmăresc: promovarea accesului la programe de calificare şi recalificare în turismul balnear, promovarea beneficiilor participării la aceste programe, precum şi dezvoltarea şi diversificarea ofertelor de Formare Profesională Continuă, adaptate noilor cerinţe de piaţă.

Proiectului este cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, intitulat „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor!”.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150016Publicat de pe 25 Mai 2013. Publicat in ACTUALITATE, Cultura, Turism. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...