|

FOTO: Procesiune religioasă de tradiţie, la catedrala din Cugir

Un număr de 300 de credincioşi au participat marţi seara la procesiunea dedicată sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Evenimentul religios a început la ora 16.00, cu oficierea slujbei prohodului Maicii Domnului.

La ieşirea din biserică, fiecare persoană prezentă în catedrală a trecut pe sub icoana care simbolizează sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Copiii, îmbrăcaţi în haine populare, au primit câte o iconiţă.

Procesiunea a durat aproximativ o oră, credincioşii parcurgând traseul Catredrală – Bulevardul Alexandru Sahia – strada 1 Decembrie 1918 – strada Rozelor – strada Ion Creangă – strada Tineretului – Bulevardul Alexandru Sahia – Catedrală. La procesiune au fost prezenţi preoţii Mircea Giurgea şi Gheorghe Domnu.

La fiecare intersecţie, alaiul s-a oprit, iar preoţii au oficiat o slujbă numită ectnie – cerere, în care sunt cerute ploi pentru rodirea pământului şi recolte îmbelşugate, apărarea oraşului de calimităţi, boli, binele locuitorilor din oraş şi o convieţuire paşnică a acestora.

Ajunşi înapoi  la Catedrală, alaiul a înconjurat simbolic lăcaşul de cult de 3 ori, o procesiune asemănătoare cu cel din Noaptea de Înviere.

Procesiunea s-a încheiat cu săvârşirea slujbei dedicate Paraclisului Maicii Domnului.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=111721Publicat de pe 14 Aug 2012. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...