|

FOTO: Procesiune religioasă de tradiţie, la catedrala din Cugir

Un număr de 300 de credincioşi au participat marţi seara la procesiunea dedicată sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Evenimentul religios a început la ora 16.00, cu oficierea slujbei prohodului Maicii Domnului.

La ieşirea din biserică, fiecare persoană prezentă în catedrală a trecut pe sub icoana care simbolizează sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Copiii, îmbrăcaţi în haine populare, au primit câte o iconiţă.

Procesiunea a durat aproximativ o oră, credincioşii parcurgând traseul Catredrală – Bulevardul Alexandru Sahia – strada 1 Decembrie 1918 – strada Rozelor – strada Ion Creangă – strada Tineretului – Bulevardul Alexandru Sahia – Catedrală. La procesiune au fost prezenţi preoţii Mircea Giurgea şi Gheorghe Domnu.

La fiecare intersecţie, alaiul s-a oprit, iar preoţii au oficiat o slujbă numită ectnie – cerere, în care sunt cerute ploi pentru rodirea pământului şi recolte îmbelşugate, apărarea oraşului de calimităţi, boli, binele locuitorilor din oraş şi o convieţuire paşnică a acestora.

Ajunşi înapoi  la Catedrală, alaiul a înconjurat simbolic lăcaşul de cult de 3 ori, o procesiune asemănătoare cu cel din Noaptea de Înviere.

Procesiunea s-a încheiat cu săvârşirea slujbei dedicate Paraclisului Maicii Domnului.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=111721Publicat de pe 14 Aug 2012. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...