|

Primarul Adrian Teban, nominalizat pentru premiile LeaDeR organizate de Comitetul Regiunilor. Ceremonia, în 4 decembrie, la Bruxelles

Primarul Adrian Teban este nominalizat la a treia ediţie a premiilor destinate politicienilor care se remarcă la nivel local şi regional oferite de Grupul ALDE al Comitetului Regiunilor. Ceremonia de premiere de anul acesta are loc la Bruxelles, în 4 decembrie. Consilierii locali au de votat aprobarea deplasării edilului în Belgia, în condiţiile în care acesta  a fost ales membru supleant care reprezintă România în Comitetul Regiunilor până în 2015.

Este vorba despre premii destinate politicienilor liberali și democrați care se remarcă la nivel local și regional. Atât structurile de conducere de la nivel național ale partidelor membre ale ALDE și ale EDP, cât și filialele lor locale au putut prezenta nominalizări ale unor persoane pe care le consideră demne de a candida pentru un astfel de premiu, însoțite de o scurtă motivare.

Primarul de la Cugir a fost nominalizat pentru categoria liderul local al anului – realizări în opoziţie.

Vor exista două categorii de premii: liderul local al anului şi liderul regional al anului

În cadrul fiecăreia dintre aceste categorii se vor acorda patru premii distincte: realizări la guvernare, realizări în opoziție, cel mai eficient angajament de partid față de cetățeni, cel mai eficient ambasador al UE.

Un juriu alcătuit din lideri liberali și democrați importanți din Europa va selecționa învingătorii

Potrivit documentaţiei proiectului de hotărâre, Comitetul Regiunilor va suporta cheltuielile de transport şi cazare aferente acestei deplasări la Bruxelles.

Comitetul Regiunilor este Adunarea reprezentanţilor regionali şi locali din Uniunea Europeană, formată din aleşi regionali şi locali aflaţi în serviciul integrării europene. Prin intermediul acestei instituţii se asigură reprezentarea instituţională a tuturor teritoriilor, regiunilor, oraşelor şi localităţilor din Uniunea Europeană.

Misiunea CoR este de a implica autorităţile regionale şi locale în procesul decizional european şi de a încuraja astfel o participare mai activă a cetăţenilor. CoR adoptă prin vot recomandări politice privitoare la strategiile europene şi participă la elaborarea legislaţiei comunitare. Chiar înainte de conceperea actelor normative, se propun abordări şi orientări extrase din experienţa şi expertiza autorităţilor regionale şi locale, cărora le revine cel mai des sarcina aplicării legislaţiei.

De la înfiinţarea sa, în 1994, CoR încearcă să îi apropie pe cetăţeni de Uniunea Europeană. În 2009, recunoaşterea rolului Comitetului Regiunilor a fost consolidată prin Tratatul de la Lisabona. Comitetul Regiunilor este Adunarea UE a reprezentanţilor locali şi regionali.

Cei 353 membri ai săi, care sunt preşedinţi, primari sau reprezentanţi aleşi ai regiunilor şi oraşelor, trăiesc şi muncesc zi de zi în regiunea/oraşul lor de origine, păstrează contactul cu preocupările cetăţenilor, îşi asumă rolul de purtători de cuvânt ai acestora în cadrul procesului decizional şi legislativ european şi invers, îşi informează concetăţenii despre evoluţiile de la nivel european şi găzduiesc şedinţe şi conferinţe ale Comitetului Regiunilor în regiunea/oraşul lor.

Mandatul unui membru al CoR este de 5 ani şi începe la data intrării în vigoare a numirii sale de către Consiliu.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151618Publicat de pe 27 Noi 2013. Publicat in ACTUALITATE, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Primarul Adrian Teban, nominalizat pentru premiile LeaDeR organizate de Comitetul Regiunilor. Ceremonia, în 4 decembrie, la Bruxelles”

  1. […] 5. Aprobarea deplasării Primarului oraşului Cugir la Reuniunile Comitetului Regiunilor Bruxelles […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...