|

Primăria Cugir a preluat serviciul de transport public local de persoane. A închiriat autobuze şi microbuze

microbuzPrimăria şi Consiliul Local au rezolvat problema transportului local din Cugir. Au aprobat reorganizarea acestui serviciu, din 1 martie. Administraţia locală a închiriat trei autobuze şi două microbuze, cu care va asigura transportul local.

În ultima ședință, aleșii locali au analizat și au aprobat un proiect de hotârâre inițiat de primarul Adrian Teban cu privire la preluarea transportului public de călători în gestiunea directă a orașului Cugir, deținător de licență de transport persoane. Acest lucru înseamnă că toate sarcinile şi responsabilităţile privind organizarea, coordonarea, exploatarea, finanţarea şi controlul funcţionării serviciului intră în atribuțiile biroului A.D.P, transmit reprezentanţii Primăriei Cugir.

Administrația locală a închiriat trei autobuze și două microbuze de la S.C Livio Dario. Este soluția urgentă pe care edilii au găsit-o pentru a putea menține transportul de călători pe raza orașului, în absența unui operator căruia să-i concesioneze serviciul.

„Contractul cu actualul transportator, M. BIT S.R.L., a expirat în data de 28 februarie, iar de o prelungire nici nu a putut fi vorba deoarece capacitatea societății nu corespunde necesităților locale, cetățenii fiind nemulțumiți atât de condițiile din mijlocale în comun cât și de nerespectarea orarului de circulație. Un alt prestator nu a putut fi găsit, deși primăria a scos la licitație publică deschisă de mai multe ori Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate în orașul Cugir”, mai precizează sursa citată.

“Preluarea în gestiune directă este o soluție momentană pe care administrația locală a găsit-o, pentru a putea asigura cetățenilor accesul la mijloace de transport în comun. Între timp vom pregăti o nouă procedură de licitație publică deschisă, iar dacă nu vor exista oferte, luăm în calcul posibilitatea de a înființa o societate în subordinea Consiliullui Local. Pentru crearea parcului auto necesar, ne gândim să exploatăm programele europene dedicate îmbunătățirii transportului public urban cu scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon și să depunem un proiect în baza căruia să achiziționăm autobuze electrice, nepoluante.” a declarat primarul Adrian Teban.

Între timp, de la 1 martie circulă trei autobuze și două microbuze pe cele două linii de transport public de persoane: una în Cugir și cea de a doua pe ruta Cugir-Vinerea. Prețul unui bilet este de 2 lei/călătorie, în timp ce un abonament pe o lună, de luni până vineri costa 60 lei, iar pentru întreaga săptămână este de 80 lei.

Pentru serviciul de transport public local de persoane organizat de către autorităţile administraţiei publice locale, pe raza administrativ teritorială a orașului Cugir beneficiază de gratuitate următoarele categorii de persoane: veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, revoluționarii, persoanele cu handicap grav, însoţitorii şi asistenţii personali ai acestora. Prin lege donatorii de sânge beneficiază de abonament cu reducere 50% pentru transportul în comun pe o perioada de 1 lună. Totodată, este stabilită prin hotărâre a consiliului local o subvenţie pentru persoanele cu vârsta de peste 60 ani.

Durata maximă  a gestiunii directe a serviciului de transport public de călători în oraşul Cugir, este de maxim 6 ani, în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157665Publicat de pe 1 Mar 2017. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...