|

Primăria Cugir a început distribuirea alimentelor subvenţionate de UE. Categoriile de beneficiari şi programul de la centrele din oraş

pachete-alimentePrimăria Cugir a început distribuirea alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană, destinate persoanelor defavorizate. Aproximativ 2.300 de cugireni vor primi ajutoarele alimentare.

Acţiunea se desfăşoară de către SPAS Cugir, prin Programul Operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate finanțat din Fondul de ajutor european destinat persoanelor defavorizate.

Este vorba de 10 categorii de produse care vor intra în cămările a aproximativ 2300 de persoane defavorizate  din oraşul Cugir: ulei – 2 litri, făină albă – 1kg, făină mălai – 1 kg, zahăr – 1 kg, paste făinoase – 1 pungă, fasole boabe-1 pungă, conservă carne vită-1 cutie, conservă pate- 1 cutie, orez-1 kg, paste tomate-1 cutie. Aceste produse sunt preambalate, astfel că beneficiarii vor primi două cutii sigilate de 8 kg 800 g fiecare.

Primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele. Astfel, de la Cantina Colegiului „David Prodan” îşi vor ridica alimentele pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 450 lei, şomerii neindemnizaţi, pensonarii cu pensii sub 450 lei și persoanele fără venituri. La Baia Socială sunt așteptați beneficiarii de ajutor social și beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei. Cetăţenii care locuiesc în Vinerea pot intra în posesia alimentelor prezentându-se la Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale din Vinerea.

Primăria oraşului Cugir va împărţi alimentele în baza unor liste primite de la instituţiile responsabile, respectiv Casa de Pensi, AJOFM, DGASPC și AJPIS Alba. În cazul în care un cetăţean nu se regăseşte pe listele respective, însă face parte din una din categoriile beneficiare, el trebuie să se prezinte la SPAS Cugir cu acte doveditoare  pentru a fi completate listele initiale. Persoanele care nu au venituri sau veniturile nete realizate de acestea nu depăsesc 450 lei / lună/ persoană pot solicita acordarea alimentelor la SPAS Cugir prin depunerea unei cereri si a actelor doveditoare ale veniturilor și componentei familiei.  Ulterior, în urma unei anchete sociale se va stabili dreptul la pachete alimentare prin dispozitia primarului  și vor intra în posesia alimentelor, după o prealabilă programare.

Programul de distribuție este de luni până joi între orele 10.00-15.00, iar vineri între orele 9.00 şi 13.00. Pentru a intra în posesia alimentelor, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate în original şi un act care să ateste apartenenţa la categoria din care fac parte în copie xerox (carnetul de șomaj vizat la zi, adeverință eliberată de AJOFM, talon de pensie, certificat de încadrare în grad de handicap etc)

Categoriile care primesc ajutoare alimentare: beneficiarii de ajutor social, beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei, pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 450 lei, şomerii neindemnizaţi, persoanele fără venituri sau cu venituri nete sub 450 lei.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=156802Publicat de pe 15 Iul 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...