|

Prima ediție a Conferinței naționale cu participare internațională „Profesorul I.D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așchierii”

Colegiul tehnic „I. D. Lăzărescu” va fi gazda primei ediții a Conferinței Naționale Multidisciplinare cu participare internațională „Profesorul I.D. Lăzărescu – fondatorul școlii românești de teoria așchierii”. Sunt invitaţi aproximativ 100 de participanți atât din țară, cât și din străinătate.

Conferința va avea loc în 20 septembrie, în cadrul Festivalului  “Toamna Cugireană” și se va desfășura în două locații, la Casa de Cultură și Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu”.  Data a fost stabilită de comun acord cu primarul orașului Cugir, Adrian Teban și Cornel Murg – subprefect de Alba.

Întrunirea se va desfășura pe patru secțiuni: Mecanică, Mașini Unelte, Electrotehnică și Management. La conferință vor participa cadre didactice de specialitate din județul Alba și profesori universitari atât din România, cât și de peste hotare. De asemenea, membrii comitetului de organizare au mai stabilit să se creeze și un site de internet dedicat acestei conferințe.

Președintele Asociației Generale a Inginerilor Filiala Alba, Mihai Sudrijan speră ca la prima ediție a Conferinței Naționale Multidisciplinare cu participare internațională să participe în jur de 100 de profesori și ingineri de sprecialitate.

Conferința va fi organizată cu sprijinul Primăriei orașului Cugir, Prefecturii Alba, Consiliului Județean Alba și Asociației Generale a Inginerilor.

În Cugir au mai avut loc conferințe știinţifice în domeniul tehnic de mare anvergură, cum ar fi întrunirea MTeM. Aceasta s-a desfășurat pentru prima dată la Cugir în anul 1991, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

Profesorul I.D. Lăzărescu s-a născut la 19 iulie 1912 la Slobozia. Este autorul a peste 250 de lucrări științifice, didactice, între care 27 de cărți de referință precum: Calculul cu toleranţe (1948), Calculul şi construcţia sculelor aşchietoare (1961), Cotarea funcţională şi cotarea tehnologică (1973), Teoria aşchierii şi proiectarea sculelor (1964).  Pentru contribuţia la formarea, instruirea şi perfecţionarea a peste 2.500 de ingineri mecanici din România şi pentru aportul însemnat adus la afirmarea ingineriei tehnologice româneşti în ştiinţa contemporană, precum şi pentru activitatea depusă Colegiul Tehnic din Cugir, acesta poartă numele distinsului profesor. În anul 1993 a primit titlul de Cetațean de Onoare al Orașului Cugir.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=149332Publicat de pe 22 Apr 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...