|

Politicieni din Alba, aruncaţi în lupta pentru parlamentare: Vezi ce candidaţi au scos partidele pentru Camera Deputaţilor şi Senat

Pregătirile pentru parlamentare au intrat oficial în linie dreaptă, iar, după numeroase mutări politice, rocade și neînțelegeri în interiorul alianțelor, partidele din Alba par să fi oficializat listele cu candidații la Camera Deputaților și Senat. Dacă în PDL Alba, lucrurile sunt clare de aproape o lună, iar candidații fac primii pași în campania electorală, și în USL începe să domnească înțelegerea.

Ultimii care vor comunica listele cu candidați sunt liderii PSD Alba, dar și aici pionii politici încep să-și ocupe locul pe tabla de șah. La solicitarea lui Victor Ponta, Partidul Conservator ar fi cedat Colegiul de deputați Sebeș-Blaj, social-democratului Ovidiu Jidveian, care are acum certitudinea că va intra în cursă. La fel de sigură pare să fie și candidatura lui Nicolae Dobra din partea UNPR, pe Colegiul de Senat Sebeș – Blaj – Ocna Mureș – Aiud, candidatură de altfel confirmată atât de Dobra, cât și de cel care era contracandidatul acestuia, Cornel Suciu.

Singurul colegiu care pare să fie încă râvnit de doi candidați este Cugir – Zlatna, unde, pe lângă candidatul oficial Dan Simedru, și-a mai anunțat candidatura ca independent și liberalul Mihai Nicușor.

UPDATE: Contactat de Alba24.ro, Mihai Nicuşor a declarat că, în urma unor consultări cu conducerea PNL, a hotărât să renunţe la ideea de a candida pentru un post de deputat ca independent şi să rămână în partid. Motivând că scopul politic comun al partidelor din USL este de a învinge, la alegeri, contracandidaţii din PDL, aceste susţine că sprijină propunerile venite din partea PNL, indiferent care sunt acestea. A recunoscut că, iniţial, sprjinit de prieteni, care doreau să adune semnături pentru candidatura sa, ar fi dorit să intre în cursa pentru parlamentare ca independent.

Acestea fiind spuse, iată lista candidaților partidelor politice din Alba pentru parlamentarele din acest an:

PSD Alba

– Ovidiu Jidveian, pentru Colegiul Blaj-Sebeș, Camera Deputaților

– Ioan Dîrzu, pentru Colegiul Apuseni – Teiuș, Camera Deputaților

– Radu Coclici, pentru Colegiul Aiud – Ocna Mureș, Camera Deputaților

– Nicolae Dobra, pe Colegiul  senatorial Sebeș -Blaj – Ocna Mureș – Aiud

PNL Alba

– Călin Potor, pentru Colegiul Alba Iulia, Camera Deputaților

– Teodor Atanasiu, pentru Colegiul Alba Iulia, Senat

– Dan Simedru, pentru Colegiul Cugir – Zlatna, Camera Deputaților

PDL Alba

Ștefan Bardan, pentru Colegiul 1, Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuș, Senat

– Alexandru Pereș, pentru Colegiul 2 Sebeș – Blaj – Aiud, Senat

– Dorin Nistor, pentru Colegiul 1 Alba Iulia, Camera Deputaţilor

– Clement Negruț, pe Colegiul 2 Sebeș – Blaj, Camera Deputaţilor

– Ionuț Fulea, pe Colegiul 3 Cugir – Zlatna, Camera Deputaţilor

– Sorin Bumb, pe Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureș, Camera Deputaţilor

– Corneliu Olar, pe Colegiul 5 Apuseni – Teiuș, Camera Deputaţilor

PP-DD Alba (listele se finalizează la sfârşitul acestei săptămâni) – propuneri:

– Dorin Şerdean, Colegiul 1 Alba Iulia, Camera Deputaţilor

– Cornel Comşa, Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureş, Camera Deputaţilor

Au mai fost nominalizaţi:

– Radu Roncea, Colegiul 2 Sebeş – Blaj, Camera Deputaţilor

– Ion Marincaş, Mihai Ursa sau Sorin Vasile, Colegiul 3 Cugir – Zlatna, Camera Deputaţilor

– Marin Cenuşă, Colegiul 5 Apuseni – Teiuş, Camera Deputaţilor

– Horaţiu Bibolar, Colegiul 1 Senat.

UDMR Alba

Lorand Kopenetz, Conegiul 1, Alba Iulia – Cugir – Cîmpeni – Teiuș, Senat

Janos Palosy, Colegiul 2, Sebeș -Blaj – Ocna Mureș – Aiud, Senat

Csaba Toth, Colegiul 1, Alba Iulia, Camera Deputaţilor

Daniel Szabo, Colegiul 2, Sebeș – Blaj, Camera Deputaţilor

Krisztian Kovats, Colegiul 3, Cugir – Zlatna, Camera Deputaţilor

Gheorghe Levente Kerekes, Colegiul 4, Aiud – Ocna Mureș, Camera Deputaţilor

Attila Szucs, Colegiul 5, Apuseni – Teiuș, Camera Deputaţilor.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=136667Publicat de pe 24 Oct 2012. Publicat in EVENIMENT, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

3 comentarii pentru “Politicieni din Alba, aruncaţi în lupta pentru parlamentare: Vezi ce candidaţi au scos partidele pentru Camera Deputaţilor şi Senat”

 1. Sunt ,,batuti in cuie ” candidatii de pe listele de partid ?
  Daca da, va rog sa ne spuneti stimati candidati, ce parere aveti domniile voastre despre traseismul politic. Doriti sa fie interzis prin lege sau considerati ca poate migra orice politician odata ales, la ce partid doreste ? Pentru ca multi alegatori s-au considerat inselati de politicienii care au migrat la alte partide, tinand cont numai de interesele lor particulare, fara sa tina seama si de cei care i-au ales, doresc sa fie interzis prin lege traseismul politic. Politicianul care a demisonat din partidul din care a fost ales ca parlamentar, sa fie demis imediat din Parlamentul Romaniei iar in colegiul din care a fost ales sa se faca noi alegeri iar el sa nu mai poata candida decat dupa 5 ani . Este doar o mica parere pentru asanarea morala a clasei politice romanesti .Sunt convins ca portalul de stiri Alba 24 va poate transmite convingerile d-voastra despre acest subiect si nu numai.

 2. Ce veti face pentru eradicarea poluarii Sebesului. Ca ne sufocam si ne betegim de cancer. Mor sebesenii de Kancer pe rupte!
  Sau doar veti planta TRANDAFIRI, in tufe de cate 1 sau 3 ?

 3. Vai de capul lor de rozatori de OASE !!!! Vorba Romanului LUCRU SLABE !!! Ajung sus isi fac propriile interese si ATAT. DESTEPTATI-VA NATIUNE !!!

Lasa un raspuns

Comentate recent

 • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
 • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
 • Nicu: vreau si eu unu
 • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
 • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...