|

Poliţia Cugir, la bilanţul pe 6 luni. Oamenii legii au intervenit în 361 de cazuri în urma unor apeluri la 112

Activitatea poliţiştilor din Cugir pe primele şase luni ale acestui an a fost prezentată conducerii Inspectoratului Judeţean Alba. Oamenii legii au intervenit în 361 de cazuri semnalate prin 112 şi au aplanat 90 de stări conflictuale. De asemenea, s-au confruntat cu două infracţiuni de tentativă de omor. În continuare, aceştia vor acţiona în special pentru combaterea delictelor silvice, a evaziunii fiscale şi pentru reducerea victimizării în rândul minorilor, pe parcursul vacanţelor.

Vineri, de ora 11.00,  a avut loc evaluarea activităţii  Poliţiei oraşului Cugir, pe primele 6 luni ale anului 2013, în prezenţa şefului Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea. Inspectorul principal de poliţie Şerban Paul, împuternicit şef al Poliţiei oraşului Cugir, a prezentat materialul de analiză, din cuprinsul căruia au fost desprinse următoarele concluzii:

În semestrul I 2013, activitatea poliţiştilor cugireni s-a axat în principal pe creşterea gradului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi a infracţiunilor de natură judiciară. În acest sens, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv şi au fost încheiate parteneriate cu unităţile şcolare, autorităţile locale, asociaţii de proprietari, ONG-uri, etc. În comunitate, în scop preventiv, poliţiştii de proximitate au executat 78 de acţiuni.

În incinta unităţilor şcolare şi zonele adiacente nu au fost înregistrate incidente în care să fie implicaţi elevi. În context, s-a evidenţiat şi faptul că în primele 6 luni s-a intervenit la 361 de evenimente urgente semnalate prin apelul de urgenţă 112, au fost aplanate 90 de stări conflictuale.

Pentru descurajarea comportamentelor antisociale, s-a acţionat cu fermitate, astfel că pentru acte sau fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 50.000 lei, iar pentru alte încălcări ale normelor legale au fost aplicate 1600 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 358.745 lei.

Chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a precizat că, în segmentul stradal, deşi nu au fost infracţiuni grave comise cu violenţă rămase cu autori neidentificaţi, totuşi în perioada analizată pe raza oraşului Cugir au fost înregistrate două infracţiuni de tentativă de omor. Pentru prevenirea unor astfel de fapte, şeful inspectoratului a solicitat poliţiştilor să se implice mai mult pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni şi documentarea activităţilor infracţionale ale acestora. „Este foarte important identificarea făptuitorilor în dosarele penale înregistrate cu autori neidentificați şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiune”, a precizat acesta.

Au fost solicitate rezultate mai bune şi în domeniul combaterii delictelor silvice, precum şi în cel de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, cu accent pe domeniile prioritare stabilite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

La finalul intervenţiei, şeful inspectoratului a insistat pe realizarea măsurilor stabilite pentru reducerea victimizării, în special în rândul minorilor pe perioada vacanţei de vară.

Foto: arhivă, sediul Poliţiei Cugir

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150709Publicat de pe 19 Iul 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...