|

Planul de ordine și siguranță publică, aprobat de CL. Vezi zonele de acţiune şi misiunile Poliţiei Locale


Poliția Locală a orașului Cugir a elaborat planul de ordine și siguranță publică, în conformitate cu prevederile legii, pentru anul 2013. Proiectul  a fost supus aprobării Consiliului Local în şedinţa de vineri.
Pentru întocmirea planului s-au avut în vedere principalele elemente ale situaţiei operative şi anume: amplasarea geografică a oraşului Cugir, populaţia, evenimentele social economice, politice sau religioase, manifestările tradiţionale periodice, starea  contravenţională înregistrată în anul 2012 pe raza de competenţă şi eventualele tendinţe ale acesteia.

Astfel, Poliţia locală Cugir va acţiona pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor din buzunare, combaterea unor activităţi comerciale ilicite, identificarea persoanelor urmărite şi asigurarea fluenţei traficului rutier. Dispozitivele de care dispune Poliţia Locală sunt în număr de 17, dintre care 8 poliţişti care desfăşoară activităţi de patrulare pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi 9 persoane contractuale, care asigură paza unor obiective. Patrula va fi dotată cu: baston cauciuc, cătuşe, lanternă, spray lacrimogen, stații de emisie recepție, uniformă de serviciu.

În regulament au fost stabilite şi zonele de responsabilitate, astfel că Poliţia Locală va supraveghea zona unităţilor de învăţământ, zona gării şi a pieţelor, în funcţie de situaţia operativă. În itinerarul de patrulare sunt prinse şi cele 125 de străzi de pe raza localităţii. Se va urmări asigurarea unei prezenţe active în teren şi executarea activităţilor, prin patrulări auto sau pedestre, precum şi executarea altor activităţi ordonate de către conducerea Poliţiei Locale.

În responsabilitatea Poliţiei Locale se va afla şi circulaţia pe drumurile publice, unde se va acţiona în echipe formate din doi poliţişti, având asupra lor materialele din dotare, conform planificării care va fi întocmită şi aprobată lunar, iar când situaţia impune, vor fi organizate patrule mixte împreună cu agenţii din cadrul Poliţiei oraş Cugir.

Vor fi organizate o serie de misiuni în comun cu Poliţia oraşului Cugir care  vizează atât prevenirea şi combaterea unor fapte antisociale, cât fluidizarea traficului şi sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de circulaţie rutieră. Cele două instituţii vor acţiona împreună pentru combaterea fenomenului de tulburare a ordinii și liniștii publice în zona centrală –străzile Alexandru Sahia, Trandafirilor, Constructorului – în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, în special după orele 22.00, precum şi pentru prevenirea și combaterea  fenomenului de consum de alcool sau alte substanțe halucinogene. Patrulele mixte vor monitoriza parcurilor în timpul nopților şi vor intervenii pentru reducerea fenomenului de distrugere, murdărire, inscripţionare a pereţilor clădirilor, instituţiilor, cu graffiti, semne, desene etc.

O altă acţiune demarată de Poliţia Locală alături de Poliţia Orăşenesacă se referă la  prevenirea absenteismului școlar prin efectuarea controalelor inopinate în baruri, cafenele. Se va avea în vedere şi combaterea consumului de alcool de către tineri sub vârsta de 18 ani în astfel de localuri.

Legătura între cele două instituţii – Poliţia locală și Poliţia națională, care participă la asigurarea ordinii publice de pe raza oraşului Cugir, se realizează prin ofiţerul de serviciu de la Dispeceratul Poliţiei Locale şi ofiţerul de serviciu de la Poliţia oraşului Cugir, telefonic.

Potrivit bilaţului realizat, pe parcursul anului 2012 pe raza de competenţă a oraşului Cugir, au fost constatate un număr de 213 contravenţii, din care, cele mai multe, adică 164, au reprezentat încălcări ale Regulamentului de ordine publică şi gospodărire a oraşului Cugir.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148803Publicat de pe 29 Mar 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Planul de ordine și siguranță publică, aprobat de CL. Vezi zonele de acţiune şi misiunile Poliţiei Locale”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...