|

Peste 960.000 de lei are de recuperat operatorul de apă din Cugir de la locuitorii rău-platnici

Cugirenii au rămas în urmă cu plata facturilor pentru serviciile de apă și canalizare, astfel că operatorul de apă SC Apa CTTA SA Alba, Sucursala Cugir are de recuperat de la clienți peste 960.000 de lei. În topul datornicilor se află persoanele fizice care locuiesc la bloc și care au restanțe și de câteva luni bune, dar și agenți economici.

Conform datelor furnizate de către Cornelia Șuteu- economist în cadrul SC Apa CTTA SA, cugirenii care nu au mai trecut pe la casierie sunt în mare parte din rândul persoanelor care locuiesc la bloc. Aici sunt înregistrate, în luna noiembrie, sume de peste 340.000 de lei. Aceste restanțe reprezintă sume neachitate de luni de zile. Locatarii care sunt înscriși pe lista neagră a rău-platnicilor sunt cei din cartierul Coșbuc.

Operatorul de apă mai are de recuperat de la agenții economici peste 548.000 de lei, însă aici sumele sunt mari pentru că există un consum ridicat de apă, iar restanțele nu sunt de luni de zile. Locuitorii de la case particulare au de achitat operatorului de apă restanțe în valoare de 76.000 de lei.

Măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă potabilă. În urma primirii avizelor de debranșare, majoritatea datornicilor, în doar câteva zile, îşi achită cea mai mare parte a restanţelor. Însă unii nu, astfel că s-a ajuns la sancționarea lor în instanță, iar acum SC Apa CTTA SA, Scursala Cugir are pe rol 75 de dosare reprezentând suma de 96.000 de lei. Datornicii pot rămâne fără apă potabilă dacă în termen de cinci zile de la avizare nu şi-au achitat restanţele.

Săptămânal sunt avizaţi sute de abonaţi cu restanţe, indiferent de statutul juridic al acestora. Cugirenii au la dispoziție 45 de zile de la emiterea facturii să își achite datoriile, după acest termen se calculează penalități de 0,04 din sumă datorată pe zi.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147885Publicat de pe 22 Ian 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...