|

Peste 570 de elevi din Cugir vor primi burse în anul şcolar 2013-2014. Consilierii locali votează cuantumul acestora

Consilierii locali din Cugir au de aprobat, în şedinţa de vineri, cuantumul burselor ce se vor acorda în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din oraş pentru anul şcolar 2013/2014. Potrivit solicitărilor din partea şcolilor, este vorba, în total, de 579 de burse, din care 48 de studio, 233 de merit şi 298 sociale.

Categoriile de burse de care pot beneficia elevii sunt burse de performanţă, ce se acordă elevilor premiaţi la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internationale; burse de merit, în cuantum de 35 lei pe lună, pentru elevii care au obţinut media generală de cel putin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior sau au fost premiaţi la concursurile judeţene; burse de studiu, în cuantum de 25 lei pe lună, pentru elevii care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultinele 3 luni cel mult egal cu salariu minim pe economie şi care îndeplinesc simultan condiţiile, au media generală peste 7 şi nota 10 la purtare. Bursele de ajutor social (în cuantum de 13 lei, 25 lei, respective 35 lei pe lună) se acordă: elevilor orfani de ambii părinţi sau bolnavi; elevilor din mediul rural, care sunt şcolarizaţi în altă localitate; elevilor care profin din familii cu venituri nereduse şi care nu deţin terenuri agricole cu o suprafaţă mai mare de 20.000 mp în zonele colinare şi 40.000 mp, în zonele montane.

Bursele se revizuiesc semestrial, iar un elev nu poate primi două burse simultan, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare sau care se acordă pe o perioadă mai mare de timp.

Criteriile specifice de acordare a burselor se stabilesc anual în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, în limitele fondurilor repartizate şi în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităţilor şcolare.

Situaţia privind numărul de burse solicitate de unităţile de învăţământ pentru anul şcolar 2013-2014 (septembrie-decembrie 2013) în Cugir:

Şcoala Gimnazială “Iosif Pervain”: trei burse studiu (25 lei), 11 burse merit (35 lei),  30 burse sociale (de 13 lei, 25 lei, respectiv 35 lei)

Şcoala Gimnazială Nr. 3: 23 burse studiu, 82 burse merit, 45 burse sociale

Şcoala Gimnazială “Singidava”: şapte burse studiu, 35 burse merit, 108 burse sociale

Colegiul Naţional “David Prodan”: opt burse studiu, 46 burse merit, 47 burse sociale

Colegiul Tehnic “I.D. Lăzărescu”: şapte burse studiu, 59 burse merit, 59 burse sociale.

foto: arhivă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151621Publicat de pe 27 Noi 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Peste 570 de elevi din Cugir vor primi burse în anul şcolar 2013-2014. Consilierii locali votează cuantumul acestora”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...