|

Peste 1.800 de persoane nevoiașe din Cugir beneficiază de alimente gratuite de la Uniunea Europeană

Peste 1.800 de persoane nevoiașe din Cugir beneficiază de alimente gratuite din partea UE. Acestea primesc anul acesta făină, zahăr, ulei, mălai, biscuiți, orez, fasole boabe, mazăre în conservă, bulion, roșii în bulion și paste făinoase.

Față de anul trecut, Uniunea Europeană a adăugat pe lista de alimente încă patru produse. Beneficiarii acestora fac parte din diferite categorii sociale: 202 persoane cu ajutor social, 226 șomeri indemnizați sau neindemnizați care se află în evidențe ca fiind în căutarea unui loc de muncă, 891 persoanele cu handicap grav și accentuat și 514 pensionari ale căror venituri sunt sub 400 de lei.

Pentru a facilita împărţirea alimentelor, Primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele în funcţie de categoria din care fac parte. Astfel, pensionarii şi beneficiarii de ajutor social primesc alimentele de la Baia Socială; şomerii care sunt indemnizați și cei neidemnizați care se află în evidențele serviciului de șomaj ca fiind în căutarea unui loc de muncă, dar şi persoanele cu handicap grav și accentuat sunt direcţionaţi către căminul din incinta Colegiului” I.D. Lăzărescu”Cugir, unde a fost amenajat un spaţiu special în acest sens. Cetăţenii din Vinerea se vor adresa Centrului Comunitar de Resurse Umane, de unde suntdistribuite alimentele pentru toţi beneficiarii care au domiciliul în Vinerea, indiferent de categoria socială din care fac parte.

Beneficiarii pot intra în posesia alimentelor doar pe baza buletinului/cărții de identitate în original și a actelor doveditoare care fac dovada categoriei din care fac parte beneficiarii.

Ionela MARA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=146150Publicat de pe 19 Noi 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Peste 1.800 de persoane nevoiașe din Cugir beneficiază de alimente gratuite de la Uniunea Europeană”

  1. Nu stiu cum s-a calculat la Uniunea Europeana dar cu siguranta alimentele s-au trimis pt fiecare SOMER in parte.. aceeasi cantitate. In ziua in care am fost sa ridicam ajutoarele primite, ajunsi la centrul respectiv (centrul I.D.Lazarescu), echipa de acolo ne-a spus in felul urmator: „nu mai avem ulei” (desi 2 baxuri de ulei stateau ascunse sub o masa). Este de neacceptata situatia respectiva! Daca sunt 226 someri, UE trimite aceeasi cantitate de ulei pt fiecare somer in parte… in sitauatia de fata, primesc doar cativa uleiul si celorlalti li se spune ca nu mai este? Macar daca ascundeau baxurile de ulei sa nu le vada lumea. Pana si aici se fac miselii ? Voi? Cei care aveti un servici si un salar stabil? Se promite oamenilor : „va sunam cand primim ulei” … Ei de unde stiu care persoane nu si-au primit cantitatea de ulei? nu aveau niciun tabel cu fiecare aliment in parte… ridicat. Sa va fie rusine voua celor de acolo!! imi pare rau ca nu am reusit sa va filmez cum va umpleati masinile cu alimentele oamenilor!

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...