|

Peste 1.800 de cugireni din categorii sociale defavorizate beneficiază gratuit de alimente

Anul acesta, peste 1.800 de cugireni aflați în diferite categorii sociale vor beneficia de produse alimentare provenind din stocurile de intervenție comunitară destinate persoanelor defavorizate din România. Distribuirea acestora este îngreunată însă, din cauza licitației pentru atribuirea contractului de transport.

În cămările persoanelor nevoiașe vor intra anul acesta făină, zahăr, ulei, mălai, biscuiți sau paste făinoase. Pe lista alimentelor din fonduri europene se regăsesc 11 categorii de produse, față de anul trecut, când a fost vorba doar de 7 categorii de produse.

În orașul Cugir vor beneficia de aceste alimente 1.800 de persoane defavorizate, din patru categorii: beneficiari de ajutor social (202 persoane), șomeri indemnizați sau neindemnizați (226), persoane cu handicap, handicap grav și accentuat (891) și pensionari ale căror venituri sunt sub 400 de lei (514 persoane).

Alimentele vor fi împărțite în patru locații: baia socială – pentru pensionari și beneficiarii de ajutor social; vechiul internat din incinta Colegiului „I.D.Lăzărescu” Cugir – aici vor primi alimentele șomerii care sunt indemnizați și cei neindemnizați care se află în evidențele serviciului de șomaj; garajul aflat în spatele Primăriei Cugir – pentru persoanele cu handicap, handicap grav și accentuat; Centrul comunitar de resurse umane Vinerea – beneficiarii care au domiciliul în Vinerea, indiferent de categoria socială din care fac parte.

Produsele sunt distribuite de către reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială Cugir şi ai Primăriei, doar în baza buletinului/cărții de indentitate în original și a actelor ce fac dovada categoriei din care fac parte beneficiarii.

Distribuirea alimentelor va începe doar după ce toate pachetele de alimente vor sosi în oraș.

Potrivit autorităților locale, până luni, au fost primite opt transporturi de produse, din 11 câte ar trebui să sosească. Sunt disponibile opt tipuri de alimente – făina albă, paste făinoase, biscuiți, orez, fasole, bulion, zahăr, mălai – ce a fost recepţionate luni. Urmează alte trei transporturi, cu ulei, mazăre în conserve și bulion.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=138600Publicat de pe 29 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...