|

Patru medalii de aur și două de argint pentru micii karateka de la CSO Cugir. Pe podium la finala Campionatului Naţional de Karate de la Galaţi

karateka cugirTinerii sportivi de la secția de karate ai Clubului Sportiv Orășenesc Cugir au obținut 12 medalii, din care patru de aur și două de argint la finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Stilul „Fudokan” pentru copii, competiție care s-a desfăşurat la Galaţi, în perioada 15 – 17 aprilie 2016.

La eveniment au participat 430 de sportivi cu vârste până la 13 ani, de la 44 cluburi de karate tradițional din întreaga țară,care s-au bătut pentru Cupa Regelui.

Competiția a fost organizată de către Federatia Română de Karate Tradițional, sub Înalt Patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu de România, împreună cu C.S. Karate Club Galați si Primăria Municipiului Galați.

La ceremonia de deschidere au fost prezenţi și Principesa Margareta şi Principele Radu al României, cei care patronează această competiție.

Cupa Regelui la Karate Tradiţional Stilul „Fudokan, competiție care s-a desfăşurat în paralel cu Campionatul Naţional de Karate Tradiţional Stilul „Fudokan” este organizată în cinstea Majestății Sale Regele Mihai I.

DSC04599Delegația CSO Cugir a fost formată din Eduard Urbănescu Tamaș, Iannis Rotariu, Irina Codrea, Roberto Dondea, Sebastian Micu, Robert Ungureanu, Cătălin Mortură, Paul Codrea și Ariana Kiss.

Portivit informațiilor oferite de către sensei Vasile Pricob, posesor al „centurii negre 3 dan”, de la secția de karate a CSO Cugir au participat 9 sportivi, cu vârste între 6-13 ani.

La sfârșitul competiției, aceştia au obţinut patru medalii de aur (campioni naționali) și 2 medalii de argint (vicecampioni naționali), precum şi două locuri 5 pe țară, după cum urmează:

Grupa C4:

Eduard Urbănescu Tamaș (kata individual) – locul I (campion național) și locul I la kata pe echipă. Acesta a mai obținut locul II (vicecampion național) – la embu masculin.

Iannis Rotariu: locul II (vicecampion național) – la embu masculin.

Grupa C3: Sebastian Micu – locul II  (vicecampion național) – la embu masculin.

Locul I (campion național) la kata pe echipă.

Roberto Dondea – locul II (vicecampion național) – la embu masculin.

Locul I (campion național) la kata pe echipă.

Grupa C2: Cătălin Mortură – locul I (campion național) la kata individual.

Locul I (campion național) la kata pe echipă.

Campioni naționali la kata pe echipe: Paul Codrea și Robert Ungureanu.

Nu în ultimul rând, sportivele Irina Codrea și Ariana Kiss au ocupat locul V pe țară, la stilurile kata individual, respectiv embu mixt.

Ca urmare a acestor rezultate, cei 9 sportivi s-au calificat pentru Campionatul European de Karate Tradiţional pentru copii, care se va desfăşura în luna octombrie, în Cracovia, Polonia.

Delegația secției de karate CSO Cugir a obținut la finalul celor două zile de întrecere un  total de 312 puncte, care i-a adus clasarea pe locul al VI- lea din cele 44 cluburi prezente.

DSC04602Antrenorul secției de karate CSO Cugir, antrenor coordonator Vasile Pricob a primit o plachetă desemnând titlul de cavaler adus în serviciul karate-ului tradițional  din România.

„Vorbim aici de copii de vârste de 4 ani încă tineri în ce înseamnă tehnica karate-ului, dar care se află în fruntea clasamentului național, fiind totodată și componenți ai lotului național de karate al României.

Țin să îi felicit pentru rezultate și dăruire, țin să mulțumesc clubului pentru încrederea necondiționată pe care ne-o oferă și părințiilor celor mici care au fost alături de noi la Galați și alte multe competiții. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc domnului primar, Adrian Teban, pentru că se implică și sprijină mișcarea sportivă în Cugir” ,a declarat sensei Vasile Pricob.

Din anul 2013 până în prezent secția de karate din cadrul CSO Cugir se poate mândri cu un număr de 22 medalii la campionate mondiale și europene și alte 60 de medalii obținute la campionatele naționale.

Competițiile viitoare la care vor participa sportivii cugireni vor fi: finala Campionatului Naţional de Karate Tradiţional la rangul de kadeți juniori care se va desfăşura la Iași în perioada 13-15 mai, Campionatul European de Karate Tradiţional pentru copii de la Cracovia, Polonia, în 25 octombrie.

Sorin GIURCĂ

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=155876Publicat de pe 20 Apr 2016. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, SPORT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...