|

Patru femei care au cerşit mâncare, haine şi bani la porţile locuitorilor din Vinerea s-au ales cu amenzi de la jandarmi

jandarmPatru femei care cerşeau din poartă în poartă în localitatea Vinerea au fost oprite de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie şi au fost sancţionate contravenţional.

Cele patru provin dintr-o comunitate care staţionează temporar pe malul râului Cugir, la intrarea dinspre Alba Iulia în comuna Şibot. Începând cu ora 10.30, au început să bată la uşile locuinţelor din Vinerea, cerând mâncare, haine şi bani. Exasperaţi de insistenţele lor, mai mulţi cetăţeni au solicitat intervenţia forţelor de ordine astfel încât în scurt timp acestea au fost interpelate de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie.

Identificate ca fiind M.L. (17 ani), Aurica L. (19 ani), Laura C. (32 de ani), toate domiciliate pe raza comunei Recea – Cristur, judeţul Cluj şi Minerva L. (27 de ani), din Sângeorz Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost sancţionate cu amendă în valoare totală de 700 de lei.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria şi să-i semnaleze prompt la 112 pe cei care o practică. Totodată, reamintesc că, potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

De asemenea, fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

foto: arhivă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=152854Publicat de pe 2 Iun 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...