|

Patru administratori de fabrici de pâine din Cugir, cu dosare penale pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 100.000 de lei

Patru cazuri de evaziune fiscală şi un altul de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii au fost rezultatele controalelor făcute la Cugir de poliţişti, în cadrul acţiunii „Vatra 2013”. Producătorii şi comercianţii din domeniul panificaţiei au fost în vizorul oamenilor legii, care au efectuat, săptămâna aceasta, 180 de controale la sediile firmelor, la  persoane fizice şi mijloace de transport. Prejudiciul total cauzat statului este estimat la peste 100.000 de lei.

Cei 67 de poliţişti (dintre care 24 de investigare a fraudelor, 33 de ordine publică, 10 de rutieră), angrenați în acțiune, au verificat 19 de societăți comerciale, 13 de persoane fizice şi 151 mijloace de transport.

În domeniul economic, polițiștii au constatat cinci infracţiuni, dintre care patru de evaziune fiscală şi una la Legea nr.31/1990 privind societăţile comerciale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin infracţiunile menţionate este estimat la 108.848 lei.

Au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, dintre care nouă legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 57 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate se ridică la 23.612 lei, iar a bunurilor ridicate urmare a acestora se ridică la 9.152 lei.

La Cugir, cu ocazia unui control la o societate comercială, s-a constatat lipsa în gestiune a cantităților de 42.734 kg făină albă, 5.819 kg faină neagră, 1.307 kg drojdie care, începând cu luna iulie 2013, a fost utilizată în procesul de fabricare a produselor de panificație, fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea produselor finite. Prejudiciul estimat este in valoare de 86.784 lei. Faţă de administratorul societăţii se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

La altă firmă verificată la Cugir s-a constatat faptul că, începând cu luna iulie 2013, administratorul Marius S.G., a reţinut şi nu a virat sumele datorate reprezentând obligaţii cu reţinere la sursa, în cuantum total de 9.650 lei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Dumitru R. administrator la o societate comercială din Cugir, care are ca obiect de activitate „fabricarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie”, în perioada 25.06.2012-25.07.2013 a reţinut şi nu a virat bugetului de stat, în termenul prevăzut de lege, sumele reprezentând impozite si contribuții cu reţinere la sursă, cauzând un prejudiciu în cuantum total de 8.434 lei. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La o firmă din Vinţu de Jos, s-a constatat lipsa in gestiune a cantității de 2.211 kg tărâțe grâu, care a fost comercializată în cursul anului 2013 de către administratorii societății T. N. şi T.A. fără întocmirea documentelor legale de ieșire din gestiune precum si de înregistrare a veniturilor obținute din vânzarea acesteia. Prejudiciul estimat este în valoare de 800 lei. În continuare, faţă de cei doi administratori se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151019Publicat de pe 21 Sep 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...