|

Oraşul Cugir se retrage din calitatea de membru fondator al Agenţiei Locale a Energiei Alba

Începând cu anul 2013, orașul Cugir nu va mai face parte din Agenția Locală a Energiei Alba. Proiectul de hotărâre formulat în acest sens a trecut de votul consilierilor din 31 ianuarie. Orașul Cugir este membru fondator al acestei asociații din anul 2007.

În raportul de specialitate întocmit de către Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Comunitar de Utilităţi Publice al Oraşului Cugir se arată că în anul 2011 în cadrul Adunării acestei structuri s-a hotărât de comun acord de către toți membri ca aceștia să plătească anual o cotizație în valoare de 0,5 lei pentru fiecare locuitor al orașului, cotizația ridicându-se la valoarea totală de 12.000 lei.

Motivarea retragerii orașului Cugir din cadrul Agenției Locală  a Energiei Alba este următoarea: „Având în vedere priorităţile Oraşului Cugir pe termen scurt şi mediu şi existenţa altor instituţii publice care oferă servicii asemănătoare, considerăm oportună retragerea din cadrul asociaţiei, începând cu anul 2013.”

Agenția Locală a Energiei Alba  reprezintă materializarea unui proiect aplicat de către un consorţiu format din Consiliul Judeţean Alba (România), Consiliul General al Departamentului La Manche (Franţa) şi Municipalitatea Ios (Grecia).

În cadrul asociației sunt cuprinse 13 instituții membre. Scopul agenției este acela ca această asociație să devină o autoritate în promovarea dezvoltării durabile a judeţului Alba prin îmbunătăţirea situaţiei energetice actuale prin: elaborarea unei politici energetice la nivel judeţean şi local, creşterea gradului de informare şi educaţie în domeniul eficienţei energetice şi a energiei din surse regenerabile, promovarea utilizării energiei verzi şi eficientizarea consumului de energie la nivelul judeţului. Reprezentanții acestei asociații își doresc ca ea să devină un factor decisiv în schimbarea mentalităţii cetăţenilor în ceea ce priveşte comportamentul lor în calitate de consumatori de energie.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148026Publicat de pe 30 Ian 2013. Publicat in ACTUALITATE, ADMINISTRATIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...