|

Cugirul se pregăteşte de sărbătorile de iarnă. Bradul de Crăciun este împodobit, iar iluminatul festiv va fi pus în funcţiune pe 6 decembrie

Cugirul se îmbracă în straie de sărbătoare. Tradiționalul brad de Crăciun a fost amplasat deja în centrul orașului, pe platoul din apropierea Catedralei „Adormirii Maicii Domnului”, iar în 6 decembrie vor fi aprinse luminile de sărbători.

Bradul are o înălțime de aproximativ 15 metri, acesta fiind donat de către Ocolul Silvic Cugir. Va fi împodobit cu ornamente luminoase, care vor funcţiona pe toată perioada sărbatorilor de iarnă.

Momentul festiv al aprinderii luminilor de Crăciun va avea loc în data de 6 decembrie 2013 de la ora 17.00, pe platoul din apropierea Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca în fiecare an, copii şi tineri din localitate vor interpreta colinde, după care primarul Adrian Teban va da startul numărătorii inverse la capătul căreia se vor aprinde luminile din bradul de Crăciun şi instalaţiile luminoase care împodobesc centrul localităţii.

Pe acorduri de colinde îşi va face apariţia Moş Niculae care nu va veni singur: zâne, îngeraşi, elfi şi un om de zăpadă vor coborâ din lumea minunată a poveştilor şi le vor împărţi dulciuri tuturor copiilor prezenţi.

Seria de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă va continua cu un Concert de Colinde ce va avea loc în data de 14 decembrie la Casa de Cultură. Pentru prima dată, cugirenii vor avea plăcerea să o asculte pe Paula Seling care va veni înoţită de orchestră şi un grup de copiii. Biletele au fost puse deja în vânzare de către Casa de Cultură, iar preţul lor este de  25 lei, 20 lei şi 10 lei pentru elevi şi studenţi.

Edilii orașului împreună cu reprezentanții primăriei și ai societății de iluminat public vor împodobi zilele următoare arterele principale ale orașului cu beculețe, ghirlande și perdele de lumini.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151667Publicat de pe 2 Dec 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...