|

Olimpica Iulia Arion a obținut locul II la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Spiritualitate Românească

Iulia Arion, eleva olimpică de la Colegiul Național „David Prodan”, s-a întors acasă cu un premiu la Olimpiada internațională de Limbă, Literatură și Spiritualitate Românească. Tânăra a reprezentat județul Alba şi s-a remarcat și de această dată, obținând  la acest concurs premiul II și Premiul Special al Fundației „Academia Civică” Bihor.  

Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Spiritualitate Românească s-a desfăşurat la Oradea, în perioada 25-29 mai. Județul Alba a fost reprezentat de eleva Iulia Arion, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir.

Această etapă a olimpiadei a reunit elevi din țări precum România, Serbia, Republica Moldova sau Ucraina, participanții fiind supuși atât unei probe scrise, care vizează cunoștințele acumulate prin lectură pe parcursul timpului, în domenii precum literatura română, filosofia și spiritualitatea românească, cât și unei probe orale, ale cărei subiecte au fost elaborate pe baza unei excursii tematice de documentare, menite să ofere tinerilor participanți o viziune de ansamblu asupra tradițiilor, a legendelor, a folclorului și a specificului local din zona Bihorului.

Astfel, în urma susținerii celor două probe, reprezentanta județului nostru, coordonată de profesor Alina Moldovan, s-a clasat pe locul al II-lea, obținând, în același timp, și Premiul Special al Fundației „Academia Civică” Bihor.

Iulia Arion este elevă în clasa a XII-a D a Colegiului Naţional „David Prodan” din Cugir, la secția Filologie-Engleză intensiv. De-a lungul anilor, eleva şi-a făcut loc printre cei mai buni elevi ai liceului, fiind totodată şi beneficiara unei burse de studiu în valoare de 350 de lei pe lună.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=150226Publicat de pe 5 Iun 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...