|

O familie din satul Bucuru, care şi-a pierdut casa în incendiu primeşte ajutor financiar de la Consiliul Local Cugir

Serviciul Public de Asistenţă Socială din subordinea Consiliului Local al oraşului Cugir a propus, în şedinţa din 31 ianuarie a CL, acordarea unui ajutor financiar de urgenţă unei familii a cărei locuinţe a fost distrusă într-un incendiu petrecut în 3 ianuarie.

UPDATE: Solicitarea a fost aprobată de consilierii locali în şedinţa de joi.

Ajutorul financiar este destinat familiei Floarei David din Bucuru (Cugir) şi este necesar pentru acoperirea cheltuielilor de reparaţie a locuinţei. Suma propusă a fi acordată din bugetul local este de 6.000 de lei.

Propunerea se bazează pe prevederile Legii  nr. 416 din 18 iulie 2001 privind venitul minim garantat – „(2) Primarii pot acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite prin hotărâre a consiliului local” – şi cele ale Legii asistenţei sociale nr. 292/2011 privind modalitatea de acordare a ajutoarelor de urgenţă.

În data de 3 ianuarie 2013, pe raza localităţii Cugir, în satul Bucuru, la nr. 29, s-a produs un incendiu, în care a ars casa de locuit care era construită din lemn şi acoperită cu plăci de azbociment, cu o suprafaţă de aproximativ 120 mp, mobilă, îmbrăcăminte, frigider, maşină de spălat, trei televizoare, trei casetofoane, unelte de prelucrare a lemnului (drujba, circular, abricht), motocositoarea, actele de identitate şi proprietate, bani (23.000 lei), 1.000 litri ţuică, precum şi  toate alimentele şi produsele agricole recoltate.

A ars în proportie de 70% a doua casă de locuit (casa părintească) şi toate bunurile din interior. Imobilul se afla în imediata apropiere şi era construită din cărămidă şi acoperit cu tablă, având o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Pagubele au fost estimate la aproximativ 300.000 lei.

La această adresă locuiesc trei persoane: Floarea David, proprietara locuinţei, împreună cu fiul şi nora, Nicolae şi Ana Natrapeiu-Grozăvescu. Locuinţa nu a fost asigurată.

Momentan, familia locuieşte în pivniţa fostei locuinţe, o încăpere de aproximativ 10 mp, în condiţii improprii. Nora proprietarei este însărcinată în luna a noua şi încadrată în grad de handicap accentuat, astfel că a fost internată, pe perioadă determinată, în centrul maternal de la Dumbrava.

Sorin GIURCA

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=148021Publicat de pe 30 Ian 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “O familie din satul Bucuru, care şi-a pierdut casa în incendiu primeşte ajutor financiar de la Consiliul Local Cugir”

  1. […] de Animale Cugir se va implica și în ajutorul familiei din satul de munte Bucuru care, în data de 3 ianuarie, în urma unui incendiu, și-a pierdut locuința. Reprezentanții asociației vor asigura, din contribuția anuală, […]

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...