|

O delegaţie de la Primăria Cugir participă la o conferinţă în Malta, în cadrul proiectului „Terra Mirabilis”, de cooperare între cetăţenii Europei

O delegaţie a Primăriei Cugir va participa, în perioada 6-10 octombrie, în localitatea Mellieha (Malta), la o conferinţă în cadrul proiectului „Terra Mirabilis – Environmental an Territorial Protection”, la care este partener cu alte trei comunităţi din Europa. Pentru realizarea schimburilor de experienţă profesională, municipalităţile vor discuta despre dezvoltarea mediului prin energie, energii regenerabile, biodiversitate.

În cadrul programului „Europe for Citizens”, Acţiunea 1 „Cetăţeni activi pentru Europa”, Măsura 2.1 Networks of Twinned Towns (Reţele de oraşe înfrăţite), oraşul Cugir, ca partener al municipalităţii din Casalborgone (Italia), alături de Mellieha (Malta) şi Vecpiebalgas (Lituania) este parte a proiectului „Terra Mirabilis – Environmental an Territorial Protection” (Terra Mirrabilis – protecţie Teritorială şi de Mediu), aprobat de către Uniunea Europeană şi beneficiar de finanţare nerambursabilă. Prima reuniunie în cadrul proiectului a avut loc în luna septembrie 2011, în oraşul italian Casalborgone.

Obiectivul proiectului este promovarea activităţilor de schimb direct de experienţă între cetăţeni ai Europei, prin participarea acestora la activităţi de înfrăţire şi încurajarea cooperări între oraşele înfrăţite.

În cadrul conferinţei din octombrie, vor fi abordate următoarele teme: dezvoltarea mediului prin energie, energii regenerabile în Europa, biodiversitate, varietate în natură şi conservarea naturii.

La conferinţa din oraşul maltez Mellieha, vor fi prezenţi cinci reprezentanţi din administraţia cugireană: primarul Adrian Teban şi patru consilieri locali. Pe durata şederii în Malta, reprezentanţii municipalităţilor europene vor realiza schimburi de experienţă profesională.

Cheltuielile pentru deplasarea delegaţiei din cadrul Primăriei Cugir vor fi decontate din fondurile acestui proiect.

Sorin GIURCA

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=131225Publicat de pe 5 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...