|

Numărul căsătoriilor în Cugir a crescut anul trecut, comparativ cu 2011. Doi cugireni şi-au unit destinele, la 76 de ani

În anul ce tocmai a trecut, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Cugir au fost înregistrate 134 de căsătorii, 161 de decese și 41 de nou-născuţi. Comparativ cu anul 2011,  în 2012 s-au format cu 10 familii mai mult, respectiv 134 de căsătorii, faţă de 120, în 2011. În schimb, numărul deceselor a rămas același în ambii ani.

Numărul copiilor înregistrați la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Cugir a fost unul mai mic în 2011 față de 2012. Astfel că anul trecut au primit certificat de naștere 41 de copii, iar, în 2011, cu 5 mai puțini. Datorită faptului că la Spitalul Orășenesc Cugir nu este maternitate, mamele nasc în alte orașe apropiate, precum Sebeș sau Alba Iulia. Nou-născuții sunt înregistrați la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din localitatea respectivă, astfel că nu există o evidență a copiilor cugireni, născuți în 2012.

De asemenea, și numărul căsătoriilor a crescut, cu 10 familii în plus față de 2011. Cei mai mulți dintre tineri au ales să-şi unească destinele în lunile mai călduroase, cum ar fi iulie, august și septembrie. Astfel că, luna cu cele mai multe căsnicii înregistrate în Cugir a fost august, cu un număr de 27 de familii nou înființate și luna septembrie, cu 25. În schimb, cuplurile cu vârsta cuprinsă între 35 și 78 de ani au ales să-și oficieze căsătoria în lunile de final ale anului: noiembrie și decembrie.

Cel mai vârstnic cuplu nou-înființat este familia Vasile și Estera Grigore, în vârstă de  76, respectiv 77 de ani, amândoi cu domiciliul în Cugir. Cei doi au ales să-și oficieze căsătoria în 5 decembrie 2012.  De asemenea, alte 5 cupluri cu vârste cuprinse între 35 și 51 de ani au ales să se căsătorească tot în ultima lună din an, pentru a evita perioadele aglomerate.

În ceea ce privește numărul deceselor înregistrate, acesta a rămas același pentru ultimii doi ani. Atât în 2012 cât și în 2011 s-au consemnat 161 de decese. Lunile cu cele mai multe decese sunt cele de început și final de an: ianuarie, februarie și noiembrie, decembrie.

 

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=147607Publicat de pe 7 Ian 2013. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...