|

Niciun operator interesat de serviciul de transport în comun la Cugir. Ce planuri are Primăria pentru rezolvarea problemei

transport autobuze cugirNici o firmă nu a fost interesată de licitaţia pentru preluarea în gestiune a serviciului de transport public în comun la Cugir, potrivit administraţiei locale. În aceste condiţii, având în vedere că actualul contract expiră în vară, iar „capacitatea actualului prestator nu corespunde cerințelor locale”, primăria încearcă să găsească soluţii pentru rezolvarea problemei. Nu exclude nici crearea unui operator local, în subordinea Consiliului Local.

Transportul de călători continuă să fie o problemă în orașul Cugir, din cauza absenței unui operator care să corespundă necesităților locale. Concesionarea serviciului către societatea M.Bit SRL a reprezentat o situație de compromis la care a apelat administrația publică pentru ca orașul să nu rămână fără transport în comun, după retragerea vechiului operator, Lam Trans. Din păcate, capacitatea actualului prestator nu corespunde cerințelor locale, iar cetățenii sunt nemulțumiți atât de condițiile din mijlocale în comun cât și de orarul după care se circulă, transmit reprezentanţii primăriei.

Cu toate că primăria a scos serviciul de transport public la licitație deschisă, nu doar că nu au existat oferte, ci mai mult decât atât, nici o societate nu și-a manifestat intenția de consulta documentația pusă la dispoziție.

“Este o situaţie delicată care îi afectează în mod direct pe cetățeni, însă nu se datorează nepăsării sau dezinteresului primăriei. Nu este vorba nici de vreo favorizare a firmei care prestează în momentul de față serviciul, cum nu a fost vorba nici de excluderea fostului operator. Contractul de concesiune cu “Lam Trans” a fost reziliat la solicitarea lui. De atunci, primăria a organizat trei licitații la care nu s-a prezentat nimeni, deși caietul de sarcini nu prevede cerințe severe. Vom reevalua întreaga documentație și, dacă se impune, vom face modificări pentru următoarea procedură, la care sperăm să avem oferte și să găsim un operator de transport care să câştige licitaţia, astfel ca lucrurile să revină la normal, iar localnicii să nu aibă de suferit”, a declarat primarul orașului Cugir, Adrian Teban.

Contractul cu M.Bit S.R.L urmează să se finalizeze la mijlocul anului. Între timp primăria speră să rezolve problema și să concesioneze serviciul unei firme capabile să satisfacă nevoile de transport în comun existente pe plan local.

În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, singura soluție pentru ca orașul Cugir să mai aibă transport în comun de călători, o reprezintă crearea unui operator local, în subordinea Consiliului Local, potrivit Primăriei.

“Ne gândim la această variantă, însă vreau să amintesc că, înainte de a ajunge eu primar, a mai existat un astfel de operator care, ca urmare a “bunei gestionări”, a fost falimentat. Avem în vedere posibilitatea accesării unor fonduri europene pe baza cărora să achiziționăm parcul auto necesar și să dezvoltăm un astfel de serviciu public.” a concluzionat primarul, Adrian Teban.

Întrucât această ultimă soluție necesită timp, cea mai bună variantă pare a fi găsirea unui operator privat care să presteze “Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate în orașul Cugir”.

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=157526Publicat de pe 17 Ian 2017. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...