|

Modificarea componenţei CL Cugir, după demisia unui consilier local. Vezi cine îl înlocuieşte

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din Cugir de joi se află un proiect ce vizează încetarea de drept, prin demisie, a mandatului de consilier local pentru Zoriţa Minerva Prepeliţă-Ciulea (PDL) şi înlocuirea acesteia cu următorul pe listă, Marin Morariu. Totodată, se schimbă componenţa comisiei de învăţământ, sănătate, cultură, sport, protecţie socială.

Renunţarea la calitatea de consilier local a fost solicitată de Zoriţa Minerva Prepeliţă-Ciulea (de profesie medic), printr-o cerere înregistrată la CL, astfel că mandatul îi încetează de drept, prin demisie. Prin urmare, Partidul Democrat Liberal propune validarea în funcţia de consilier local al oraşului Cugir a lui Marin Morariu, membru al PDL, supleant pe lista de consilieri locali ai acestui partid.

Marin Morariu (51 de ani) a fost director la UM Cugir şi viceprimar, în perioada iunie-august 2009. Acum este şef serviciu la UM Cugir.

Potrivit art.9, alin.2, lit.a şi alin.3 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul demisiei. Încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul judeţean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a preşedintelui consiliului judeţean sau a oricărui consilier.

În conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, în toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia consiliul local, adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză. Hotărârea va avea la bază, în toate cazurile, un referat constatator semnat de primar şi de secretarul oraşului. Referatul va fi însoţit de actele justificative.

În art.96, alin.9 din Legea nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, se arată că în caz de vacanţă a mandatelor de consilieri aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste, dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice sau, după caz, alianţele politice ori alianţele electorale pe listele cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerilor judeţene ale partidelor politice, respectiv ale acelor partide politice care au constituit alianţe politice sau alianţe electorale, că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv ori din unul dintre partidele politice care au constituit alianţele politice sau alianţele electorale, după caz.

Având în vedere prevederile legale susmenţionate şi ţinând cont de ordinea înscrierii în Lista de candidaţi consilieri locali a PDL la alegerile locale din 10 iunie 2012, a fost solicitată şi primită din partea Partidului Democrat Liberal Alba confirmarea faptulului că Marin Morariu, domiciliat în Cugir, mai este membru al PDL.

Totodată se propune modificarea comisiilor de specialitate din cadrul consiliului local, în sensul înlocuirii consilierului Zoriţa-Minerva Prepeliţă-Ciulea cu Marin Morariu, în calitate de membru al Comisiei IV pentru învăţământ, sănătate, cultură, sport, protecţie socială.

foto: arhivă

URL scurt: http://cugir.alba24.ro/?p=151462Publicat de pe 29 Oct 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Modificarea componenţei CL Cugir, după demisia unui consilier local. Vezi cine îl înlocuieşte”

Lasa un raspuns

Comentate recent

  • gajjy: in cugir toti copii sunt rockeri ,drogati .Doar trupe rock .muzica de bolunzi si dau boxelele alea la maxim de...
  • GigiKent: Cu acest prilej a fost eliminata inca din fașă marea evaziune. 20 de cutii de bere.
  • Nicu: vreau si eu unu
  • daniel: foarte fain ..cel mai frumos festival din istoria lumii,.Ploaia cugireana .concerte cu drogati ,bere cu apa...
  • taraban: un festival mai prost organizat ca ploaia cugireana. nu am vazut niciodata ..aceeasi prosti invitati de ani...